Legalább 10 éve nem merek sportolni, mert félek attól, hogy meghalok edzés közben. Hova forduljak ezzel?
Kényszergondolatok, irreális félelmek. Nézzel meg a neten egy OCD tesztet, ha stimme, akkor menj el szakemberhez.
Az ilyen esetek általában élsportolókkal történnek, akik extrém terhelésnek teszik ki magukat.
Ha nem sportolsz semmit, idővel beteg leszel, és az elhízásba, cukorbetegségbe és magas vérnyomásba is meg lehet
halni.
Ezt tudatosítsd magadban.
Nyilván fokozatosan kell újra edzeni, nem gyorsan.
Ha megmyugtat, konzultálj egy sportorvossal, aki megnyugtat, hogy nincs akadálya annak, hogy sportolj, nincs betegséged, ami kizárná.
A covidkor nálam hasonló alakult ki, irracionális félelmek, féltem, hogy elkapok valamit, és már a padlóra sem akartam leülni, mert koszosnak éreztem.
15 év edzés után 1 évet kihagytam.
Tudod mi lett a vége?
Pár hét, hónap után alig mozogtam, és egy nap azt éreztem feszít a lábfejem.
Mindkettő bedagadt, a mozgáshiánytól, irracionális félelem miatt.
Akkor tudatosult bennem, hogy sokkal nagyobb bajt csináltam magamnak, mint amitől rettegtem.
Kb 2 évig voltam ebben az irracionális félelem szakaszban, ma már leszarom, nem érdekel, mert élni akarok, nem félelemben élni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!