Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Állandóan gyors szívverés...

Állandóan gyors szívverés szorongás miatt?

Figyelt kérdés

Mit tudok ezzel kezdeni, ha órákig, vagy akár egész nap hevesen ver a szívem, akkor is ha csak egyhelyeben ülök.

Egyszerűen nem tudok megnyugodni.

Most jelenleg egy közelgő esemény miatt szorongok nagyon, de félek hogy utána se fog elmúlni ez magától.

2024. jan. 17. 13:41
1 2
 1/11 Waff ***** válasza:
Milyen szapora a szívverésed? Mert ha pl 130-140 vagy felette akkor az pitvarfibrilláció. Kardiológus mihamarabb.
2024. jan. 17. 13:48
 2/11 anonim ***** válasza:
Háziorvoshoz menj be és mondd el a problémád, vagy felír rögtön valami nyugtatót vagy beutal pszichiátriára és majd ott. Tudom hogy sokan ellenzik meg félnek a gyógyszertől de pánikbetegeknél egyáltalán nem ördögtől való, lassítja a szívműködést ami fontos mert az állandó magas pulzus nagyon megterhelő a szívnek.
2024. jan. 17. 13:50
 3/11 Psycho ***** válasza:
Azonnal kivizsgálni! Ha a ketyegővel baj van, azt sosem szabad félvállról venni, bármilyen kellemetlen is orvoshoz menni. Az a kisebbik gond, ha a szorongás okozza (természetesen ez nem zárható ki). A nagyobbik probléma az, ha valami betegség miatt van. Ezt pedig Te nem fogod tudni eldönteni, de mégcsak mi sem itt a gyk-n. Erre való a kardiológus. Ha minden rendben van - organikus szinten - akkor lehet menni pszichológushoz.
2024. jan. 17. 13:59
 4/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Minimum háziorvos,de inkább kardiológia, ki kell vizsgálni van-e szervi ok, ha az nincs akkor jöhet szóba mentális probléma, életvitel probléma, pánikroham, stb.
2024. jan. 17. 14:06
 5/11 Waff ***** válasza:
Kardiológushoz beutalóval tud menni, tehát mindenképp előtte háziorvos. Ezerféle kiváltó ok előfordulhat.
2024. jan. 17. 14:10
 6/11 anonim ***** válasza:
A háziorvos csináljon egy EKG-t, menj el hozzá. Az, hogy 140 pulzusod, nem jelent pitvarfibrillációt, ezt el ne hidd.
2024. jan. 17. 15:52
 7/11 anonim ***** válasza:

Kardiológus, kell hozzá háziorvostól beutaló. Ha ő kizárja a szervi problémát, akkor is ad béta blokkolót, ami leviszi a pulzust, mert nem egészséges ilyen magas pulzussal élni. Ha pedig csak ideiglenesen ilyen, nem állandóan, akkor megfontolandó egy terápia, hogy a szorongást le tudd küzdeni és akkor elmúlhat a magas pulzus.

Nekem is magas amúgy, nincs szervi bajom, de szedek béta blokkolót, ami leviszi normálisra, és nem is szorongok annyira, mint magas pulzussal.

2024. jan. 17. 16:18
 8/11 anonim ***** válasza:

Ideiglenesen kardiológus éa háziorvos.

És mellette aktívan pszichológus.

2024. jan. 17. 17:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom hogy a szorongással van a probléma, aminek van egy lelki oka és a problémát kell megoldani, de ez csak egy megérzés.
2024. jan. 18. 00:47
 10/11 A kérdező kommentje:

Szerintem biztos, hogy a szorongás okozza mert ahogy túllettem ezen az eseményen ami miatt hetek óta aggódtam, egyből érezhetően lelassult a szívverésem.

Nem mondom, hogy full megnyugodtam, de sokkal jobb.

Egyébként orvosnál is előkerült már ez a gyors szívverés egy random vizsgálatkor, de letudta annyival, hogy azért ilyen mert biciklivel jöttem...

2024. jan. 19. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!