Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anyukám magas vérnyomása van,...

Anyukám magas vérnyomása van, idegi alapon mit csináljak?

Figyelt kérdés

Egyetemre jártam, nem sikerült, úgy nézett ki mérnök leszek.

Nem sikerült, így elmentem dolgozni, keveset keresek, most fogok válltani. Anyukám mentalisan belebetegedett abba, hogy csak egy keveset kereső munkás lettem. Minden nap elmondja, mennyire utál, undorodik tőlem, lúzer senkinek, meg a lehető legmocskosabb neveket adja nekem.

Magas lett a vérnyomása, megmondta azért mert egy csóró szakmunkás lett a fiából. Azt látja, hogy mérnökkök 5-600, 700 nettókat keresnek, jó életük van, én meg csak 230 nettót és a szülői házban vagyok, 26 évesen nem volt még párom.

Neki ez kudarc, mert ismert ember és látja ,hogy többi nőismerősének facen sikeres mérnök, orvos gyereke van, én meg senki vagyok szerinte. Keveset kereső embereket, ő senkinek , rangnélkülinek tartja.

jan. 17. 08:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

,,Anyukám magas vérnyomása van, idegi alapon mit csináljak?"

Nem értem a kérdést ,most anyukádnak magas a vérnyomása a lent leírtak miatt és te azt kérdezed ,hogy ,,mit csináljak?"

Én szerintem neki kellene valamit csinálnia ahoz ,hogy változás legyen.

Én szerintem nyugtasd le vagy kérdmeg ,hogy menjen el orvoshoz az felírneki vérnyomás csökkentőt,nyugtatót stb.

Ha ez sem segít ,akkor nem tudsz mit csinálni.

jan. 31. 16:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Megmondtad már neki, hogy nem a te hibád, hogy ő rosszul nevelt, nem tanított meg érvényesülni? Nem lehetsz egyszerre anyuka bólogató kiskutyája és a világban sikeres törtető. Valamelyik elvárását el kellene engednie. Kezdj el kiállni magadért először otthon, utána menni fog az életben is. Ha még vele sem mersz szembeszállni, hogy tudnál célokat kitűzni és azokat elérni?
febr. 1. 20:46
 13/21 anonim ***** válasza:
92%
Anyukád szégyellhetné magát! Ő a nagyzási mániájába betegedett bele, abba hogy nem tud veled dicsekedni. Téged pedig -ahelyett, hogy támogatna- megaláz, leértékel, elveszi az önbizalmad. Nem tudom ezért sajnálni. Neked pedig azt ajánlom, hogy magaddal törődj, és hagyd figyelmen kívül a becsmérlő szavait.
febr. 1. 21:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Okádok az olyan szülőktől, akik projektálják a gyerekükre a saját álmaikat, és ha a gyerek ennek nem felel meg, akkor utálkoznak.

Aztán meg szívszorító érzelmizsaroló videók a leszart szülőkről karácsonykor, akik csak a saját haláluk eljátszásával tudnak családi összejövetelt kieszközölni.

Az ilyen szülő nem tudom, minek vállal gyereket, hogy aztán a társadalmi külső visszacsatolások reményében vagy azok hiányában tönkretegye a gyerekét.

A kérdező helyében én azonnal inkább kivennék egy szobát egy társbérletben, ilyen van már 50-60 ezerért és elhúznék a faszba onnan. Anyuka meg vegyen szorgalmasan vérnyomáscsökkentő gyógyszereket.

febr. 9. 16:25
 15/21 anonim ***** válasza:
77%

Engem rákényszerítettek a számvitelre, azt sem tudtam, mi az. Majd minden táargyam meglett,.de a számvitel tanár szivatott és megbuktatott, meg amúgy sem szerettem. 4 évig terrorizáltak, vertek, apám megpróbált megölni, azzal fenyegettek, hogy negölnek, ha nem diplomával jövök. Az orromat eltörte stb. Azt sem engedték meg, hogy szakot váltsak.

Mikor annyira rettegtem, majdnem megöltem magam. Sajnos utána sem lett jobb, egy utolsí szardarabnak vagy kezelve, terrorizálnak, vernek és minden nap el van mondva, hogy mekkora szar vagyok, mert nem lettem számviteles. Ezen a falusiak basztatása sem segít. Ez a része is a bűntudat keltése, hogy XY bezzeg elvégezte, még a legbutábbak is elvégeztek. Nem vagy egyedül, tarts ki és ne menjen rá az életed! Most azt akarják menjek vissza, felvételizzek újra és azzal hajtanak. Egyébként nekem annak ellenére, hogy utaltam, szarul tanított, minden más tárgy meglett, de kicseszett szóbeliról, hogy "tudja, nem tudja, jöjjön jövőre". Meg ugyanezt megtette volna 2-3 alkalommal államvizsgán is, mint meg is tette másokkal. Az ilyen embereket nem érdekli, hogy te mit szeretnél. Nekem sem volt barátom, annyi idős vagyok, mimt te, de azért, mert apám agyonvert volna. Az öcsém a sztár, 2 autót stb. kapott, mert hát "nem bukott meg". A végén már az életemért könyörögtem, hogy "mit akarnak még, öljem meg magam, akkor sem lesz meg". Másik gazdasági szakra túl egyszerű lett volna átmenni.

Te nem akarsz meglépni külföldre, ott többet keresnél? Nekem ez a reményem, ha nem túl késő, itt tönkresznek. Ha lemegyek a boltba, 5-en letamádnak, "na mikor végzel". Nem hiszem, hogy ehhez bárkinek joga lenne.

febr. 9. 20:51
 16/21 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem meg kitalálta, hogy a vérnyomásának is te vagy az oka, na látod az is miattad van, ha nem lennél ekmora selejt az sem lenne. Másrészt középkorú, idősebb embereknél gyakori alapból.

És tudod nekem sem volt egy ember, aki mellém állt volna és ne gúnyolt volna, annak ellenére, hogy nem sikerült ez a szar. Ilyen nehéz élethelyzetet nem kívánok senkinek! Előtte 12 évig kitűnő voltam, azt sem tudtam, mi ez a szak, csak anyámék kitalálták, hogy jó lesz nekem... Alapból bánt, szerintem ilyen kib..szott nehéz helyzetben inkább támogatni és segítenie kellene az embert a családjának. Engem alapból nagyon bántott, mint 4 évig odajártam, magamat emésztettem, tönkrementem, bántott, hogy a belemet kihajtottam és ez lett, hogy mit érdemeltem. A bántás meg a verés nem hiányzott és a sok falusi szemet is kibeszélt és hirtelen azt is érdekelte, "mikor végzek", aki egyszer látott. A szüleim mindenkinek azt mondták, megvan a diplomám és ezt nem tudom, meddig lehet csinálni így, hogy ne tegyen tönkre. Budapesten kicsivel könnyebb a helyzet.

Amit én sem hiszek el, de hidd el értékes ember vagy és nem vagy semmivel sem kevesebb, mint mások! Annyi idős vagyok, mint te, akinek tönkretették az életét emiatt. Azt is tudd, hogy sokan vagyunk ugyanígy, még ha nem is azt érzed, Tiktokon láttam, rengetegn vannak ugyanabban a helyzetben! Gkndold meg a külföldet, anyukádtól is távolabb leszel! Mennék én is, de nem engednek? Ha akarod, írj privátban!

febr. 9. 21:03
 17/21 A kérdező kommentje:

Ez is az én kérdésem.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Azért nem sikerült a suli, mert több tárgyból full analfabéta vagyok.

Honvédségnél a tüzérséghez jelentkeztem, gondolom nettó 500 már elég lesz ahhoz ,hogy a szüleim újra szeressenek.

Úgy gondolom azért a nettó 500 elég lesz nevelőapámnak is aki majd szeretni fog ezért a pénzért, és nem mondja el nap mint nap, mennyire utál, meg bárcsak soha nem látna. Anya is sokszor ilyeneket mond.

A szülői szeretet be van árazva, nagy pénzek nagy fizukért, ingatlanokért. Én ezt látom.

febr. 12. 07:48
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ugye viccelsz? Nagy problémák vannak a gondolkodásoddal: mert nem fognak jobban szeretni akkor sem, ha havi 500-at keresel!!! Az nem szeretet! Sőt, akármit tehetsz, akkor sem fognak soha jobban szeretni, mert a szeretet az nem ilyen, az nincs feltételekhez kötve! Ezt fogd végre fel! Aki pénzért szeret valakit, az csak kihasználni szereti.
febr. 12. 08:17
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy "analfabéta" fejezd be ezt a hülyeséget! Én is jótanuló voltam középiskolában,.ugyanezen mentem át, mint írtam, engem azzal fenyegettek, hogy meggyilkolnak. Ugyanezt csinálják és egyébként ez nem "szeretet" és inkább távolodni kellene, mint "szeretetet" kivívni ilyenektől, nem vagy kisgyerek. Ennél nehéz helyzetet embernek nem tudok elképzelni,.egy rohadt egyetem nem ér annyit és én évekig könyörögtem engedjen át valamire. 15-éig újra akarnak jelentkeztetni....
febr. 12. 08:56
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy elolvastam, velem is ugyanett csinálja apám, folyamatosan mocskol, b...sztál tanulni piszok,.neked megyek. Meg ugyanez, betegen és lázasan is terrorizál, meg orvoshoz sem enged... Annyi, hogy velem előtte sem volt kedves, egyetem alatt is végig üvöltözött, terrorizált, megvert, "hajtani kell". Anyámnak meg tetszett és "a legbutább is elvégzi, a legbutább szar vagy, nost mit mondok ennek vagy annak, miattad kell hazudnom a tanároknak, mit mondok, ha megkérdezik, mikor végzel". Sehova nem mehettem, ha valami témáról volt szó, azonnal "ehhez van eszed, az iskoláddaal foglalkoznál". Öcsikém meg ugye a sztár. Ő részegen autót széttör, de én hallgatom, hogy pénzt b..sztam el a szarjukra jártam. Zaklat egy férfi, még engem vertek meg, ez mást sem érdemel. Mint beiratkoztam abba a pokolba, elkezdték ezt. De átengedni gazdálkodási és menedzsmentre azt nem, gondolom szégyen lett volna a faluban, meg a tanároknak bevallani. Úgy vannak vele, nyugodtan bánthatnak pszichopaták is, ezt érdemli csak... Önbizalmam amúgy is nulla volt. Magamat emésztettem stb.

Másrészt nekem azt javasolták, amikor otthagytam, ne jöjjek haza többet és szakítsam meg a kapcsolatott velük, de nem volt segítségem.

febr. 12. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!