Magas a vérnyomásom, és járok plazmát adni és mindig szolnak hogy menjek el orvoshoz mert magas a vérnyomásom. Ha elmegyek orvoshoz és kapok gyógyszert akkor adhatok plazmát? Mert gyógyszert nem lehet szedni. Mit csináljak?
Honnan tudod, hogy gyógyszerszedés mellett nem adhatsz plazmát?
Mert simán lehet, sőt, egyes fájdalomcsillapítók esetén is lehet, de akkor ráírják a plazmára, hogy milyen gyógyszert vett be a donor. Mert akkor olyan egyénnek adják majd a plazmát, akinél az adott gyógyszer nem okoz gondot.
A vérnyomáscsökkentő gyógyszerek általában nem jelentenek kizáró okot. A kezeletlen magas vérnyomás viszont igen.
Menj el nyugodtan az orvoshoz, és szedd a felírt vérnyomáscsökkentőt. Én kétféle vérnyomáscsökkentőt, és egy vérzsírcsökkentőt szedek. Adhatok vele vért, és plazmát is.
Annak idején e-mail-ban kérdeztem erről az OVSZ-t, és ezt írták válaszul nekem is. Ha nem szedsz a magas vérnyomásodra vérnyomáscsökkentő gyógyszert, akkor fogod kizárni magad a plazma, és véradásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!