Letezik olyan ember “akiert” erdemes ongyilkosnak lenni?
Sajnos sokan megteszik ezt miutan a parjuk elhagyja oket, megcsalja stb… nyilvan ez azert van mert nagyon szerettek/szeretik oket es nem kepesek ezt feldolgozni.
Ilyen esetekben szerintetek ez megengedo magatartas?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Mind nagyon hasznos válasz volt és ami leginkább rá mutatott a problémára az azok a válaszok voltak, amelyek a beszűkölt tudatállapotot hozták, mint érv. Őszintén szólva én ebbe még bele sem gondoltam.
A kérdés csak az, hogy ez a tudatállapot maradandó-e vagy sem. Ha nem maradandó, akkor milyen ingernek kell érni az adott egyént, hogy ebből kijöjjön? Illetőleg felvetődik az az eset is, amikor az embernek a szíve olyan szinten össze törik, mert elhagyja őt a szerelme, hogy ha nem is lesz öngyilkos, akkor is évtizedekre tönkre teszi az életét ez a helyzet. Akár azért, mert az alkoholba menekül és alkoholista lesz vagy egyéb tudatmódosító szerekhez nyúl.
Összegezve szerintem vannak olyan emberek, akik nem "szakítás" kompatibilisek és ők gyakorlatilag meghalnak egy szakítást követően, akár öngyilkosok lesznek akár nem. Mert a lelkül az így is úgy is elhal az elhagyás okozta bánatban és fájdalomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!