Mi az a Skizoaffektív zavar? Van esetleg olyan személy aki saját tapasztalatból tud róla írni pár szót?
Figyelt kérdés
Párom 3 hónapja teljesen tönkrement mentálisan. Bekerült pszichiátriára Skizoaffektív zavart állapítottak meg amit írtak gyógyszert attól nem változik, magán doki 2 hónap múlva adott időpontot.jan. 12. 17:21
11/22 anonim válasza:
10-es. Nem inkább pszichiáter? Pszichológus kiegészítő terápia.
12/22 A kérdező kommentje:
Értem. Szóval ez végleges betegség? A párom 2 évvel ezelőtt is produkált ilyen tüneteket de akkor magától kijött belőle. Ezt nem értem. Milyen vizsgálatból derül ki hogy tényleg ez a betegsége? 6os: ép tudat állapotban rájössz hogy mit tettél?
jan. 12. 21:25
13/22 anonim válasza:
6- os vagyok, nem tettem semmit, nem értem, mire gondolsz. Igen, ez egy végleges betegség, nem gyógyítható.
14/22 anonim válasza:
11-es. Pszichológus mondta. De pszichiàterhez is járok.
15/22 A kérdező kommentje:
Amikor nem a valóságban élsz az miben nyilvánul meg? Téveszméid vannak?
jan. 12. 22:36
16/22 anonim válasza:
Igen, azt mondja a pszichológusom, hogy téveszméim vannak és hallucinálok. Ezért a skizo előtag. Az affektív meg azért, mert depressziós is vagyok.
17/22 anonim válasza:
Nekem is ez van. Főként extrém paranoiával és szorongással jár.Olyan dolgoktól félek amik másnak eszébe se jut,illetve kombinálok mindent összevissza,hogy mindenki ellenem van nem léteznek a körülöttem élők. Egy külső lény ártani akar nekem és ezt mindenki tudja rajtam kívül,de nem mondják el stb...Képi hallucinációim nincsenek csak ezek a téveszmék. Ha rendesen szedném azokat a fránya gyógyszereimet kutyabajom nem lenne,de ugye itt a paranoia ami miatt néha abbahagyom és minden kezdődik elölről majd megint elkezdem szedni és semmi bajom. Ez egy ilyen körforgás.
18/22 A kérdező kommentje:
Jézusom ez borzalmas lehet. Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetben vagytok. Minden jót kívánok nektek. Még az érdekelne hogy milyen vizsgálatból derül ki hogy tényleg ez a betegség áll fenn valakinél? Mert eddig biztos voltam benne hogy ez a helyzet a páromnál de rájöttem hogy szedett vagy még talán szed is egy gyógyszert aminek ugyanezek a tünetek a mellékhatásai.
jan. 13. 21:21
19/22 anonim válasza:
Nekem nem csináltak vizsgálatot, csak a tüneteim alapján állítottál fel ezt a diagnózist.
20/22 anonim válasza:
Nem tudom a rendes nevüket,de velem csináltak ilyen paca tesztet mit látok bennük meg volt olyan,hogy ki kellett egészítenem a mintákat ahogy akarom. Pacákból az érzelmi labilisságom jött ki azt hiszem a rajzosból meg a paranoia,de nagyon nehezen diagnosztizálható. Már a tesztek előtt is megvolt ez a diagnózisom elég csak egy paranoiás pillanatomban megszólalnom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!