A pszichológusnak bármit elmondhatok anélkül hogy abból bajom lehetne?
Titoktartási kötelezettsége van, nagykorú esetében szerintm kizárólag akkor szűnik ez meg, ha másokra veszélyt jelentesz vagy el nem évült bűncselekményről tájékoztatod (de ebben nem vagyok 100%-ig biztos, lusta vagyok most utánanézni).
Bármi ami szerinted kínos, ciki, erkölcstelen, nem morális, szemét, gonosz stbstb. dolog a titoktartás alá esik.
A megítéléseden rontana? Mármint ki általi megítéléseden? Ő általa? Egyrészt hallott ő már mindent is, hidd el, másrészt neki is joga van visszautasítani valaki kezelését ha nem tud együttműködni a pácienssel.
Kiszivárogna? Hova? Kihez? Azt el tudom képzelni, hogy név nélkül megcsámcsognak egymás között néhány zaftosabb esetet, meg van ugye a szupervízió is, vagy pl. a férjének elmondja, mi volt ma a munkájában, de hogy gondolod ezt a kiszivárogtatást? Felhívja a rokonaid, főnököd? Híres emberekről, közéleti szereplőkről szoktak dolgok "kiszivárogni" a sajtóba, nyilvánosságra, nem tudom ezt értelmezni egy átlagember esetében.
Kiszivárogna? Hova? Kihez? Azt el tudom képzelni, hogy név nélkül megcsámcsognak egymás között néhány zaftosabb esetet, meg van ugye a szupervízió is,
A pszichiáter asszisztensre a szemem láttára és a fülem hallatára röhögött egy másik betegen, aki folyamatosan bejárkált a pszichiátriai gondozóban, hogy hahaha na ez se nyaralni megy…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!