Extrém mértékű kisebbrendűségi érzést el lehet valahogy tüntetni bármilyen segítség nélkül?
Élőhelyemen nem elérhető az orvosi szolgáltatások többsége, még a régióban sem.
Nagyon erős kisebbrendűségi érzés bánt, sosem tudok tőle igazán szabadulni. Nem vagyok emiatt agresszív, vagy bármi ilyesmi, hanem az a típus, aki állandóan őrlődik emiatt, sosem tudok felszabadultan viselkedni, és minden hibámon hosszasan, örökké rágódom.
Azt hiszem nem sok van így hátra, így kissé kétségbeesve keresem a lehetőségeket, ha még egyáltalán van ilyen. (Elfogadom, ha nincs)
1.
Amennyiben ingyenes, vagy elérhető ára van, akkor igen. A gond, hogy a magándokik nagyon brutális árakat kérnek, TB alapú pedig nincs a régióban.
Elő kell teremteni a pénzt. Külföld, zálogház, eladó, amire nincs szükséged, stb.
Nagyon szomorúnak tartom, hogy a legfontosabb dolog, a mentális egészségünk megteremtésére súlyos pénzeket kell előteremteni, mert borzasztóan gyenge a szociális háló(is) az országban. De csak így lehet. Te magadtól nem tudod ezt leküzdeni, mert a gyökere akár a gyerekkorodból is adódhat. Ezt csak vezetéssel, kérdésekkel, belső munkával tudod felhozni. Egy empatikus ember, segítő kell hozzá mindenképpen.
Mennyi idős vagy? Családoddal élsz? Hozzájuk tudsz fordulni anyagi támogatásért?
Ha nem, válassz a régión kívüli lehetőségekből. Thalassa-ház, Tündérhegy, SOTE. Thalassának van díja, de Tündérhegy pl ingyenes, állam támogatja. Ha szeretnél javulni, ezeknek adj egy esélyt.
5.
Mindig is megvolt, csak néha ideig-óráig eltűnik, amikor épp minden rendben és a környezetem is azt jelzi vissza, hogy "Minden rendben!"
De most erre már nem látok lehetőséget. És biztosan idősebb vagyok annál, amennyinek tippelnél.
anonim embereknek nem kell tippelgetni, tán szégyelled ezt is leirni.
szted a 10.milliós lakosságból rájövunk hogy a szomszéd Pisti irta?
hasonló szitu. tény hogy egy nor,ális kapcs.hiánya okozza ezt.
fizethetsz milliókat pszihologusra , probléma akkor lesz megoldva ha a probléma gyökerét megoldod. megfelelő kapcs. sokszor az ok.
Gyerek van? nincs , akkor előtted temérdeknyi lehetőség amiben részesulhetsz.
Nem vagyok pszichológus, de egy hozzám közel álló embernek segítettem leküzdeni. Például el kellett mondania minden nap hangosan, hogy "nem vagyok kevesebb, mint a többi ember". És hasonlókat. Mindig megdicsértem, amikor bátran lépett fel, egyéb dolgokban is dicsértem. Egy-két év alatt magabiztos ember lett belőle.
Érdekes, hogy gazdag ember létére kisebbségi érzése volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!