Mi van, ha felhívok egy lelki segélyhívót?
A jelzett és nem a nevezett(?) #3as vagyok, akit lehet törölni.
Kérdéstől figgetlen kérdeztem az azonosítót. Engem érdekel, és hiába mondták, nem hiszem el, hogy nincs hívásazonosító.
Egyébként meg nem eszik.olyan forrón a kását, hogyha jó szándékból, vagy kíváncsiságból kérdez ilyet valaki.
Én kérdeztem már. Nem vitt el a TEK se semmi. Valamint senki nem köteles erre válaszolni.
Nagyon kedves hölggyel beszéltem egyébként.
Semmit nem akartam, csak kíváncsi voltam.
Ha valami elmeroggyant kérdezősktdik az más téma.
Dehogy hatóság legyen, oda valami nagyon konkrét kell. Én öngyilkossági dumánál sem hiszem feltétlen, hogy mindjárt a körzetist riassza. Ez mese. Meg az alapvető feladatuk tuddtommal az ilyen helyzetek, lelki állapotban lévők lenyugtatása, lelki segítség nyújtás. Ha necces a helyzet, na akkor már elhiszem a hatóságot.
Viszont aki öngyilkosságot komolyan gondolja az nem hinném, hogy cseveg, hanem sajnos hülyeséget csinál.
Ha nincs hívószám kijelezve nyilván nehezebb a dolog, bár szerintem úgy is meg tudják azért oldani, hogy ki az aki épp XY-nal ( a lelkisegélyes munkatárs ) beszél.
Meg ez az öngyilkosság dolog is olyan, hogy ha valaki felhívja azzal, hogy ilyen gondolatai van, épp otthon ücsörög egy pohár bor mellett és nincs kivel beszélnie akkor nem fogja rögtön a rendőrséget értesíteni, viszont ha valaki úgy hívja fel, hogy épp átmászott a híd korlátján, vagy a peron szélén ül várva a vonatot, akkor azért esélyes, hogy tudja, hogy lehet épp az menti meg hogy abban a helyzetben miként kezeli, illetve, hogy jelzi a hatóságok felé akik esetleg időben a helyszínre tudnak érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!