Nagyon fájnak a traumáim. Ezért pszichiáterrel irattam gyógyszert, érzelemmentessé akarok válni. Sikerülhet?
"Bisoprolol Sandoz filmtabletta a béta-blokkolókként jelzett gyógyszercsoporthoz tartozik. Ezek a szívet védik a túlzott aktivitástól.
A Bisoprolol Sandoz filmtablettát az alábbi állapot kezelésére alkalmazzák:
magas vérnyomás
angina pektorisz (szíveredetű fájdalom)
szívelégtelenség, amely fizikai aktivitás során légszomjat okoz, vagy folyadék-visszatartást eredményez. Ilyen esetekben a Bisoprolol Sandoz filmtablettát a szívelégtelenség kezelésére szolgáló egyéb gyógyszerek mellett adhatják."
"A citaloprám az úgynevezett szerotonin - idegsejtek közötti - újrafelvételét gátló gyógyszer (SSRI), mely növeli a szerotonin koncentrációját az agyban. A szerotonin egy központi idegrendszeri ingerületátvivő anyag. A szerotonin rendszer zavara figyelhető meg pl. depresszióban és szorongásban.
A Citalopram Orion javallatai:
a depresszió kezelése és megelőzése.
a tériszonnyal vagy anélkül jelentkező pánikbetegség kezelése."
Ezektől valószínűleg bágyadt leszel, fáradt. Próbáld meg olyan emberekkel körülvenni magad, akik szeretnek (családtag, barát). Sajnálom. Kitartást neked! 🫂
Igen, mondhatni, hogy lehetséges, kémiai lobotómiának hívják. Mi értelemszerűen nem írhatunk neked ilyen készítményt, csak a pszichiátered, de súlyosan ütközik az etikai kódex-szel. Elmondtad már neki, hogy ez a célod? Tudja, hogy ennyire súlyos a helyzet? Pszichodiagnosztikai vizsgálatod volt már, ahol erről beszélni tudtál volna egy pszichológussal?
Ez sajnos egy nagyon összetett probléma, ahol hatványozottan érvényes az, hogy a gyógyszeres terápia önmagában nem elegendő. Ahogy a magánéletben is szükséges lenne egy támogató közeg, de legalább egy személy, akiben megbízol és támaszt tudna jelenteni.
Az SSRI-k – amik sajnos máig sokszor elsőként merülnek fel sok pszichiáternél, mint antidepresszánsok – esetén amúgy jellemző hatás az érzelmi tompulás is. Nem tudom mióta szeded a Citapramot, de valószínűleg te is tapasztalni fogod.
Mindenesetre szorítok, hogy legyél még boldog az életben.
Másokat is értek traumák, ennél sokkal nagyobbak is, mégse gyogyszerezik be magukat. Nekem haltak meg barátaim. Muszáj fejben rendet tenni és túl kell lépni mert csak így fog enyhulni a fájdalom.
Valahol kicsit egyet kell ertenem az #2-el, de szerintem inkább te csak figyelmet akarsz. Mert ha valóban javulni akarnál akkor elkezdenél dolgozni az ügyön.
Igen, nekem volt már többször is olyan gyógyszerem, ami miatt egyszerűen nem érdekeltek a problémáim... Hogy ez a te ésetedben mennyire jó, az kérdéses, de lehetségesnek lehetséges - hogy a kérdésre válaszoljak.
(Arra nem emlékszem, milyen gyógyszerek voltak ezek, de igazából lényegtelen is, mert ezek mindenkire másképp hatnak.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!