Gyógyszerfüggő vagyok. Egy hónapja letettem a Rivotrilt, de most úgy bevennék egy szemet. Csak az a baj, hogy utána nem tudom abbahagyni. Mit csináljak?
Majd megkérdezem a pszichiáterem, hogy
mit gondol erről a témáról!? Mert a függőség kezelésére jelenleg semmilyen bevált megoldás nem létezik, nem úgy mint pl egy depressziós, bipoláris esetében, ahol gyógyszerrel/pszichoterápiával nem 100%-ban ugyan, de valamelyest kezelhetők a tünetek.
22
Az ECT-trol nem teljesen igy van. Van egy masik, a TMS, de lehet itthon nem elerheto. Az magnesesseg szerint mukodik.
Redditen nezegettem en is egy fel eve, es a beszamolok alapjan se az ECT se a TMS nem segitett sok embernek. Nagyjabol 50% volt hogy sikerult, voltak szavazasok.
Peldaul ez: [link]
Itt egy idezet ami neki egy atok, de lehet neked egy aldas:
"ECT erased the memories of most of my life away. I can't remember graduating high school or my sister's sweet sixteen. I am now so forgetful and have a horrible attention span"
Ahogy irtam, az ECT nem jar riziko nelkul. A jo emlekeket is kiszedi. Amugy egy 6 - 12 hetes kezeles ha jol olvastam, es faraszto, tele leszel zuzodasokkal itt ott, es lehet, hogy sajnos, ne is menjunk bele, de mi van, ha agykarosodast okoz neked mert ez az igazabol, de emlekezni fogsz a Rivotrilozasra, mi van ha megint elkezded annak ellenere, hogy nincs emleked rola es visszatersz?
Hasonlok a velemenyek a TMS-rol. Ismet, ha van itthon ilyen.
"Amugy egy 6 - 12 hetes kezeles ha jol olvastam, es faraszto, tele leszel zuzodasokkal itt ott, es lehet, hogy sajnos, ne is menjunk bele, de mi van, ha agykarosodast okoz neked mert ez az igazabol"
6-12 hét? Nem egy alkalom az egész? Zúzódások? Miért?
A kezeles idotartama 6-12 het, de a max az 4 alkalom, hogy regeneralodj. De ez kezeles rezisztens skizofreneknek van. Altalaban 2 alkalom szokott lenni.
A zuzodasok azert, mert epilepszias rohamot kapsz lenyegeben, nem nagyot altalaban. Ebbol lehetnek zuzodasok, izomfajdalmak. En szemelyesen is ismerek egy embert akinek volt ECT-je, nem valt be neki. De o nem is erre kapta, skizofreniara kapta.
Gyógyítható: önkontroll.
Tudod, hogy függő vagy = tudatosan ne élj a függőségednek. Ennél többet nem tudsz tenni ellene. Szar, nem akarod, de nincs más megoldás. Az alkoholbeteg mindig alkoholbeteg marad, egyet tehet: nem él a függőségének.
29
Nem tudom, hogy aterzed mit erez a kerdezo szerintem, vagy el szenvedely beteg, alkoholista, opioid fuggo akar. Itt nincs onkontroll, itt a szer iranyitja az embert nem forditva. Ez a baj. De azzal egyetertek, alkohollal, hogy az alkoholista az alkoholista marad vegleg ha egyszer az volt akar honapokig akar evekig, de leginkabb evekig - ki be a pszichiatriarol/addiktologiarol, esetleg otthon szetitta magat aztan valaki cseszett reszegen talalta meg 900 uveggel a lakasban es kihivta a mentoket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!