Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan, akit a szülei...

Van olyan, akit a szülei bántalmaztak gyerekkorában bármilyen formában és utána újra és újra szintén bántalmazó emberek mellett kötött ki?

Figyelt kérdés
Megjártam a poklot poklát gyerekként. Csoda, hogy túléltem. Mindig azt hittem naív gyerekként, hogy ha elköltözöm otthonról vége a pokolnak és szép életem lesz majd. Sajnos nem így lett. Egyik mérgező, bántalmazó kapcsolat a másik után, egyáltalán nincsenek barátaim, nincsen egyszerűen senkim, aki szeretne. Egy idő után kezdtem gyanakodni, hogy valamiért vonzom ezeket az embereket, de nem tudtam miért. Később pedig amikor már sejtettem, hogy a gyerekkorom miatt valószínű akkor sem mertem beismerni mert összetört volna a tudat. Most sajnos kénytelen lettem rá. Egy nárcisztikussal vagyok több, mint két éve. Most nyílt fel a szemem, hogy nárcisztikus és azzal kapcsolatban is, hogy ez mind a szüleim miatt van. Nem tudom egyszerűen hogyan fogok kikecmeregni ebből a kapcsolatból, mind érzelmileg, mind pedig lakhatásilag.Külföldön élek, egyedül vagyok, nincsen senkim, nincsenek barátaim,mégcsak beszélni sem tudok erről senkivel, nem törődik velem senki és úgy egyáltalán azt érzem már, hogy élnem sem kellene. Nem tudok olyan terapeutát találni meg finanszírozni, aki mindezt megértené és valóban tudna segíteni a gyógyulásban. Szerintem nem is lehetséges a gyógyulás, nem hiszek már benne. Annyit küzdöttem már az életemben, hogy jobb legyen nekem. Borzalmakat éltem át felnőttként is, de sosem adtam fel. És ez az eredménye, hogy egy gonosz, rosszindulatú ember csapdájában kötök ki? Hogy senki felém sem néz. Miért éljek?

2023. nov. 10. 16:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én is voltam ilyen kapcsolatokban, de évekig tartó önismereti munkával sikerült választ találnom sok mindenre és magam mögött hagyni.

Mindenképpen meg kellene próbálnod szakmai segítséget keresni.

2023. nov. 10. 16:54
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen, lehetséges, mégpedig a sémáid miatt. Hogy ha megszoktad, hogy a szüleid érzelmileg elérhetetlenek, akkor ugyanilyen kapcsolatot fogsz keresni. (Vagy itt a te esetedben bántalmazót.) Szimplán azért, mert ezt érzed "biztonságosnak", ez az, amit ismersz. Önismeret, terápia és esetleg sématerápia az, amivel ez orvosholható. Sajnos nem hiszem, hogy ezt egyedül rendbe tudnád hozni, külső segítség nélkül
2023. nov. 10. 17:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Az a nagy gond, hogy nincsen már erőm. Egész életemben CSAK rosszat kaptam az élettől. Soha nem kaptam jót. Miért küzdjek? Próbáltam már nem egyszer terápiára menni, de ott is mindig csak szemétládákat fogtam ki. Egyszerűen mintha meg lennék átkozva és ez az átok a gyerekkorom. Mindig is csak áldozat voltam mindenütt és mindenkinek. Így tényleg semminek sem lesz értelme mert nem fogok olyan terapeutát találni, aki valòban segíteni fog és ha még ilyen csoda történne akkor sem igazán hiszek abban, hogy meg tudnék gyógyulni, hiszen eddigi életem során is minden egyes erőfeszítésem értelmetlen volt.Nekem már annyi. 27 éves vagyok😔
2023. nov. 10. 17:12
 4/12 anonim ***** válasza:
70%

De fogsz. Csak amíg magadban azt az oldalt erősíted, hogy "úgysem fogok", addig nem is fogsz. Mert mi van, ha elsőre, másodjára, harmadjára nem jót találsz? Semmi. Van ilyen. Tovább kell keresni.

De azt írod, hogy próbáltál egyszer terápiára menni, de ott is mindig csak szemétládákat fogtál ki. Tehát akkor hányszor voltál? Vagy egy rossz tapasztalat alapján már akkor az összes az lesz?

2023. nov. 10. 17:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Bocsánat, azt írtad, "már nem egyszer". Nem figyeltem eléggé.

Ettől függetlenül ugyanezt gondolom.

Mindenből meg lehet találni a megfelelőt. Igen, sok pénz, idő, energia. De mi nem az? Nemcsak a terapeuta az, amire elköltünk sok pénzt, mégsem az igazi. Egy kabát, egy frizura, egy smink, egy autó is lehet ez.b

2023. nov. 10. 17:19
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem egyszer, többször is. Igen, sajnos az én életemben így zajlanak a dolgok. Én mindent megteszek és a nagy mocskot kapok érte.. egy idő után ebből elég lesz, hidd el.
2023. nov. 10. 17:21
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

Elhiszem. És sajnálom. De te meg azt hidd el, hogy senki nem tudja helyetted élni és megoldani az életedet. Ha felismerted a nárcisztikus kapcsolatot, akkor miért vagy vele? Mitől félsz, mi lesz ha elhagyod? Mert valójában a gondolatok a fejedben, amik ezt eredményezték.

Annyiban tudok segíteni, hogy kognitív terapeutát keress, aki a gondolati torzításokat, kötődési mintákat segít felülírni. Lehet csak annyi volt a baj, hogy nem az adott probléma szakértői voltak, akiknél eddig voltál.

2023. nov. 10. 17:28
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor szakíts, először tedd rendbe az életed, legyél boldog egyedül, és utána ismerkedj férfiakkal:)

Nem tudom külföldön hol élsz, de ott is biztos vannak különböző csoportok, szakkörök, ahol lehet barátkozni. Szerintem ha lenne 1 barátod, akire számíthatsz, az sokat lendítene a dolgon.

2023. nov. 10. 17:28
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves válaszokat!

A partnerem nárcisztikus és egy ilyen kapcsolatból nagyon sokaknak soha nem sikerül kilépni, vagy csak terapeuta segítségével, mert annyira gonosz, beteg, manipulatív módon behálózzák az ember. A drogfüggőséggel ér fel és ugyanolyan nehéz kijönni belőle. Már megmondtam neki, hogy keressen másik lakást egyszerűen tesz rá, én nem tudok elköltözni mert van egy macskám és nem kapok másik lakást. Nagyon rég óta keresek már. A macskát nem fogom menhelyre adni mert ő az egyetlen lény ezen a földön, aki szeret engem és nem tudnám megtenni ezt vele.

Az egyik szakember nem a klienst, hanem a nőt látta bennem és ki akart kezdeni velem,a másik meg élből közölte, hogy ráállít engem a gyógyszerre és kész, csakhogy attól nem fognak kitörlődni a borzalmas emlékek a fejemből és még a végén gyógyszerfüggő is leszek. Németországban élek és itt csak az ilyen gyógyszerre állítós idiótákat finanszírozza a biztosítás, az olyat aki talán tesz is valamit fizetheti az ember saját zsebből,az ára pedig megegyezik egy lakás bérleti díjjal..nem tudom kifizetni.

Barátkozni is próbáltam már emberekkel, mind elhagytak, ki rövidebb, ki hosszabb idő után👍 és nem tudom már kitenni magam egyszerűen ennek ùjra. Ez is ahogy minden szerencsétlenség az életemben nem csak szerencsétlenség volt, hanem a traumáim eredménye. Egy örvény az egész amiből egyszerűen soha nem fogok tudni kijönni. Tényleg nem csak sajnáltatom magam, hanem már mindenki megpróbáltam a legeslegjobb tudásommal, küzdöttem a végsőkig, de így minek?

2023. nov. 10. 17:43
 10/12 anonim ***** válasza:

"Már megmondtam neki, hogy keressen másik lakást egyszerűen tesz rá"

Legközelebb ha elmegy dolgozni pakold össze a cuccait, tedd ki mire hazaér. Gondolom albérletben laksz, esetleg a főbérlőd segítséget is kérheted benne, hogy cseréljetek zárat, ilyenek.

Az a baj sajnos, hogy vannak esetek, amikor már csak a gyógyszerek segítenek, önmagában a terápia nem. Nyilván nem vagyok orvos és nem látom át a helyzeted, hogy tényleg erre volna-e szükséged, de vannak olyan gyógyszerek, amik nem okoznak függőséget.

Barátnak pedig első körben ott a cicád. Ha másért nem, miatta már csak érdemes élned.

Az a baj az emberek/barátok többségével, hogy a többség "mindenes" barátokat akar. Van, akivel csak bulizni tud járni, van akivel nyugisan kávézni vagy shoppingolni. A legjobb barátodnak önmagadnak kell lennie, hiszen te vagy mindig ott magaddal. Ha nem szereted magad (az írásodból azt vettem le, hogy nem túl jó az önértékelésed), akkor mások sem nagyon fognak.

Szerinted milyen lenne az ideális életed? Hogy nézne ki, kikkel barátkoznál, milyen lennél?

2023. nov. 10. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!