Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan, akit a szülei...

Van olyan, akit a szülei bántalmaztak gyerekkorában bármilyen formában és utána újra és újra szintén bántalmazó emberek mellett kötött ki?

Figyelt kérdés
Megjártam a poklot poklát gyerekként. Csoda, hogy túléltem. Mindig azt hittem naív gyerekként, hogy ha elköltözöm otthonról vége a pokolnak és szép életem lesz majd. Sajnos nem így lett. Egyik mérgező, bántalmazó kapcsolat a másik után, egyáltalán nincsenek barátaim, nincsen egyszerűen senkim, aki szeretne. Egy idő után kezdtem gyanakodni, hogy valamiért vonzom ezeket az embereket, de nem tudtam miért. Később pedig amikor már sejtettem, hogy a gyerekkorom miatt valószínű akkor sem mertem beismerni mert összetört volna a tudat. Most sajnos kénytelen lettem rá. Egy nárcisztikussal vagyok több, mint két éve. Most nyílt fel a szemem, hogy nárcisztikus és azzal kapcsolatban is, hogy ez mind a szüleim miatt van. Nem tudom egyszerűen hogyan fogok kikecmeregni ebből a kapcsolatból, mind érzelmileg, mind pedig lakhatásilag.Külföldön élek, egyedül vagyok, nincsen senkim, nincsenek barátaim,mégcsak beszélni sem tudok erről senkivel, nem törődik velem senki és úgy egyáltalán azt érzem már, hogy élnem sem kellene. Nem tudok olyan terapeutát találni meg finanszírozni, aki mindezt megértené és valóban tudna segíteni a gyógyulásban. Szerintem nem is lehetséges a gyógyulás, nem hiszek már benne. Annyit küzdöttem már az életemben, hogy jobb legyen nekem. Borzalmakat éltem át felnőttként is, de sosem adtam fel. És ez az eredménye, hogy egy gonosz, rosszindulatú ember csapdájában kötök ki? Hogy senki felém sem néz. Miért éljek?

2023. nov. 10. 16:50
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Mindkettőnk neve rajta van sajnos a szerződésen így én nem tehetem ki a cuccait. Mivel ő bárkit meg tud nyerni senki se hinne nekem vele szembe. Mondjam meg a főbérlőnek, hogy nárcisztikus, vagy, hogy rosszul bánik velem? Arconröhögne és még engem gondolna bolondnak.

Nem várnék sokat egy ideális élettől. Megelégednék egy baráttal, aki tényleg barát és nem hagy el, hogy néha legyenek boldog pillanataim is,ne csak a pokol, egy partner, aki szeret, és, hogy ne egy folyamatos menekülés és egy időzített bomba legyen az életem, hanem biztonságot lehessek.

2023. nov. 10. 18:05
 12/12 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon valószínű az, hogy a rossz gyerekkorod miatt vonzod be, választod ki a bántalmazó embereket, ez általában így szokott lenni sajnos.

Én is egy problémás családban nőttem fel, már majdnem eldobtam az életemet annyira szenvedtem a traumáim miatt, amiatt, hogy nem tudok lelkileg másokra hangolódni.. de aztán egy nagyon mély pontnál eldöntöttem, hogy nem iktatom ki magamat, maradok és bármi áron, de helyrehozom a lelki állapotomat.

Évekig azt csináltam, hogy dolgoztam X helyen egy ideig, majd felmondtam és a félretett pénzemmel elmentem egy kedves rokonomhoz faluba.

Ekkor nem dolgoztam, hanem a félretett pénzemből éltem és az erdőket mezőket jártam olykor reggeltől estig, mert éreztem, hogy a lelkem egyre jobb és jobb állapotba kerül a békés helyeket járva.. mindez nagyon jó hatással volt rám, de éreztem, hogy valami még mindig nem okés legbelül.

Úgyéreztem, mintha a szívem egy fekete kristályba lenne zárva, nem tudtam senkit se lelkileg közel engedni magamhoz, mert féltem a fájdalomtól.. ez borzasztó volt a számomra, mert szerettem volna párkapcsolatot, de egyszerűen nem tudtam legbelül egy lányt se közel engedni magamhoz, emiatt jó pár igen kedves lányt utasítottam vissza, ráztam le hülyének tettetve magam.

Miután realizáltam, hogy nem tudom kinyitni a szívemet, mert még mindig befolyása alatt vagyok a rossz családi háttérnek elhatároztam, hogy elmegyek Xy országba és kipróbálok egy alternatív, otthon nem engedélyezett gyógymódot.

Ennek a gyógymódnak köszönhetően és a változás iránti elszántságomnak köszönhetően vissza állt a lelkivilágom a normál állapotába, így mostmár ott tartok, hogy úgyérzem, hogy végre képes vagyok szeretni és közel engedni magamhoz másokat.

Ezzel az egész sztorival azt akarom mondani, hogy te is helyre tudod hozni magadat lelkileg, csal elszántan keresni kell a megoldást és igen is mindenáron ki kell zárni a káros embereket az életedből.

Ha van kérdésed írj.

2023. nov. 12. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!