Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet feldolgozni, ha...

Hogy lehet feldolgozni, ha szándékosan kiközösítenek mert autista vagyok?

Figyelt kérdés
Vallási közösségről van szó, emiatt lelkileg külön rosszul esik, mert így a vallásra mint támaszra sem számíthatok.

2023. dec. 23. 19:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy vallásos ember alapvető eszköze (lenne) az elfogadás, szegregáció helyett integráció, szóval valami hibádzik abban a közösségben.
2023. dec. 24. 02:57
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én autizmus nélkül megéltem. Ha valakinek nem jönnek össze a tervei, akkor csakis valami istentelen, bűnös lehet, itt a szerencsétleneknek ez jutott, de biztos szívesen adakoznak a templomfelújításra, alapítványoknak vagy iszákos csöveseknek a Blahán. Na én egy bátorító tekintetre sem voltam érdemes.

Nem hiszem, hogy egy diagnózis maga az ember és te sem csak autista vagy, hanem érző lélek, aki minden nap küzd, próbál helyes döntéseket hozni és ezt biztosan látja Isten. Nem marad el a jutalmad.

2023. dec. 24. 11:42
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen közösségek is valószínűleg csak azokat istenítik, akikből jó hasznot lehet húzni.
2023. dec. 24. 18:22
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Pl. tudatosítod az értékeidet. Főleg azt, hogy ember vagy, és ugyanolyan értékes vagy mint mindenki. De gondolj arra, te kiközösítesz-e bárkit? Illetve tennél-e ilyesmit? Nem. Tehát te jobb ember vagy náluk. Ők megteszik, de te nem tudnál ilyet tenni
2023. dec. 24. 19:44
 15/18 Hussaro Hungaricus ***** válasza:
78%

Attól, mert egy közösség nem fogad be vagy te úgy érzed, a vallásra még támaszkodhatsz. Sőt a vallás nélkül is támaszkodhatsz Istenre.

Elmagyarázom:

1. A vallás nem az adott közösség, hanem egy kijelölt, meghatározott út.

Emberek, közösségek tévedhetnek és a mai világban általában tévednek is, vagyis sokan rossz úton járnak. Sok vallási közösség letér a helyes útról vagy sosem volt azon. A vallást gyakorolhatod magad, rengeteg példa van erre: egyházatyák, remeték stb.

2. A kereszténység általában vallja, hogy a Mennybe nem csak keresztények kerülnek, hanem bárki, aki jó, aki szent. Igaz, keresztényként könnyebb odajutni, de nem csak a keresztényeké a Mennyek országa. Egyébként ezt vallják a muszlimok is az ő szemszögükből.

A nehéz sorsod, a megpróbáltatások két irányba vihetnek. Az egyik a Sátán, a másik az Isten felé vezető út. Rajtad áll, melyiket választod. Az utóbbi irány a nehezebb. De sokunknak van úgynevezett keresztje, nehéz sorsa, csak másképp.

2023. dec. 25. 02:44
 16/18 anonim ***** válasza:
80%

Melyik ez a vallási közösség?

Ne dolgozd fel, ne járj olyan helyekre, ahol szemetek veled.

A legtöbb magát egészségesnek képzelő ember kiközösíti, megveti azt aki más, beteg, szenved...

Ha pl. depressziós vagy és negatív, menekülnek töled, mint egy leprástól, ahelyett, hogy segítenének.

El ne rontsd a kedvüket.

Ha autista vagy teljesen másképp működsz, mint a legtöbb ember és ezt még sok esetben a saját szüleid fogják fel.

2023. dec. 25. 20:24
 17/18 anonim ***** válasza:
72%
*sem
2023. dec. 25. 20:25
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Keress magadnak olyan közösségeket, ahol elfogadnak. A vallási közösségbe pedig imádkozni járj!
2023. dec. 26. 17:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!