Próbálom röviden megfogalmazni: fura vagyok. Születésem óta mindig nagyon csendes voltam,iskolában 1-2 barátom volt akikhez nagyon ragaszkodtam de ha ők nem voltak ott csak ültem szótlanul. Tanár szerint figyelemzavarom volt. Aztán jött a középiskola, szótlanul végig ültem, senkihez se szóltam. Ha szólított a tanár vagy hozzám szoltak leblokkoltam, nem tudtam hogyan kell reagálni. Aztán azt vettem észre, hogy próbálom másolni mások reakcioit. Egyszerüen nem megy a kommunikáció, gyerekekkel főleg. Már 29 vagyok de úgy érzem a fél életem elpazaroltam azzal, hogy csak csendben voltam. Sok kínos élményem volt ebből adódóan amikre nem szívesen gondolok vissza.
2023. dec. 15. 21:38
1/8 anonim válasza:
Van értelme, igen.
2023. dec. 15. 21:40
2/8 anonim válasza:
Azon túl hogy csendes vagy, mi más miatt vagy még fura?
2023. dec. 15. 21:57
3/8 A kérdező kommentje:
Nem megy a kapcsolatok kialakítása, sokat fejlődtem de ezt annak köszönhetem, hogy találkoztam feleségemmel. Például családi ebéd feleségem szüleivel, 3 óra alatt csak akkor beszéltem ha kérdeztek, akkor is röviden...semmi témát nem tudtam egyszerüen mondani. Nem ilyen vőről álmodtak szerintem. Munkahelyen új munkatárs jött hónapok alatt csak pár mondatig jutottunk. Feleségemmel kettesben meg fordítva van, be nem áll a szám...
2023. dec. 15. 22:05
4/8 A kérdező kommentje:
Emberek előtt leblokkolok valamiért, fura érzés van a fejemben és olyankor olyan szokatlanul viselkedek...nem tudom annyira jól szavakba önteni de az emberek kellemetlenül érzik magukat melletem, mintha nem tudnák hova tenni
2023. dec. 15. 22:09
5/8 anonim válasza:
Mondjuk férfiakra általában jellemzőbb, hogy kevésbé kommunikatívak, mint a nők, de te aztán egy különösen csöndes figura lehetsz. Szociális fóbia tán? Tényleg érdemes lenne szakemberrel beszélgetned erről! Talán pszichológus is elég, nem kell orvos feltétlenül.
Amúgy ha nős vagy, akkor azért az csak felveti a kérdést, hogy feleségeddel hogy ismerkedtél meg, hogy lett belőle házasság? Mert azért az sem magától értetődő...
2023. dec. 15. 22:56
6/8 anonim válasza:
Szerintem ezzel inkább pszichológushoz érdemes menni.
2023. dec. 15. 22:56
7/8 A kérdező kommentje:
Sok lánnyal randiztam,kész katasztrófa volt, 19 évesen nem volt még barátnőm se. Aztán találkoztam vele és minden klappolt :) előtte tudok beszélni rendesen
2023. dec. 15. 23:01
8/8 anonim válasza:
Ugyanez vagyok nőben. Egyelőre nálam szorongásos depresszió a diagnózis, de én gyanakszom autizmusra, ADHD-ra. Utóbbiak közül egyiknek sem épp sétagalopp felnőttkorban a diagnosztizálása, főleg hogy elég magasan funkcionálok. A pszichológus legalább segít a sok kínos emlék helyrerakásában, így betegségtudattal könnyebbek ezek a súlyok.
Ha az eredeti ok nem is gyógyítható, az életfelfogáson segít a megfelelő diagnózis, kaphatsz kezelést is. Plusz érdemes nem depresszióba hajszolnod magad, mint én tettem, mert sose értettem miért vagyok ilyen és gyűlöltem magamat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!