Hogy keveredjek ki ebből?
Én is nehéz időszakomban vagyok, munkanélküli vagyok fél éve. Volt már ilyen fiatalabb koromban, de most még rosszabb. Ami a lelki egyensúlyt javítja, nálam, hogy kétnaponta futok 8 km-t (gumi futópályán, ami kíméli a térdet). Ez jelentősen javít az állapotomon, mindig várom a futást, rendszerességet is visz az életembe.
Olyan képzettséged van, ami piacképes és ha kijöttél a rossz passzból, tudsz találni vele munkát? Mert ha nem ilyen a képzettséged, az is nagyon rontja a hangulatot, az egzisztenciális bizonytalanság miatt.
Nemrég olvastam egy egész jó könyvet Johann Hari: Elvesztett kapcsolatok, arról szól, hogy a környezet, a világ ami körülvesz minket mennyiben járul hozzá a depresszióhoz, szorongáshoz. Ezeknek ugyanis értelmes oka van, nem feltétlenül az agyi kémia megbomlása okozza, az csak következmény.
Még nagyon fiatal vagy, tanulhatsz valami újat is, ha családod tud támogatni. Nézd meg a szakmákat, képzéseket melyik érdekelne.
Ami még nekem sokat segít, hogy hívő vagyok, azaz hiszek Isten gondviselésében, szoktam imádkozni. Ez is megnöveli a lelki teherbíró képességet, de így is rezeg a léc nálam most, nagyon kiborít a munkanélküliség.
Még ami segít az SSRI gyógyszer, ezt addig biztos szedni fogom, amíg nem lesz új munkám. Ha a munkakör olyan, hogy szorongást kelt bennem (pl. sok emberrel való interakció), akkor az ilyen munkát is csak gyógyszerrel tudom ellátni. Nekem jelentősen csökkenti a szorongásom az SSRI, bár nem mindenkinél hat, és van vagy 10 mellékhatása (nálam). Rájöttem hogy elég fél szemet szednem, az is beüt ugyanannyira (a legtöbbeknek felírt adag felét szedem most), lehet a testsúlyom csökkent 5 kg-mal, és elég ez is. És így kisebb mértékű a mellékhatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!