Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Magán pszichológusra nagyon...

Magán pszichológusra nagyon gáz ráírni, ha úgy érzed a legmélyén vagy és a következő találkozóig nem bírod ki? Egy nehéz beszélgetés után itthon teljes a lesüllyedés a démonokkal

Figyelt kérdés
Vagy bírjam ki valahogy. Nem megy. szenvedek, átvette az irányítást a szorongásom, a gyerekekt is nehezemre esik ellátni, nincs kivel beszélni se.
2023. dec. 13. 20:28
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem gáz. Ha nem mondta külön, hogy keresheted, akkor ne irj rá. En két éve jàrok, sokszor voltam már nagyon rosszul két ülés között, de sose írtam rá. Ez keretszegés lenne.
2023. dec. 14. 08:22
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyforma a szakemberek hozzáállása sem. Van amikor a keretek tartása fontos... De szerintem, ha írsz neki magadról, hogy miben vagy, hogy mit élsz át érzelmileg, mi történik veled akkor az neki is információ lehet. Magadnak is egy lehetőség összefoglalni, megfogalmazni az érzéseidet... Mindenképpen írd le, olvasd el néhány óra múlva is... esetleg nyomtasd ki, legrosszabb esetben vidd magaddal.

Ha sikerül ARRÓL írni amiről nem tudsz beszélni, akkor biztosan hasznos lesz mindkettőtök számára. - Talán már nem is aktuális a kérdésed ...és nem is tanácsokat akarok osztogatni, csak ötletelni kívántam a témában. Egyébként kifejezően írsz, próbáld kihasználni ezt a képességedet is.... Kitartásd a továbbiakhoz.

2023. dec. 14. 09:00
 13/27 A kérdező kommentje:

Végülis nem küldtem el neki, nem mertem. Valahogy túléltem az éjszakát, most sem jobb (sosem lesz úgy érzem). Látom különbözőek a pszichológusok. Én nem tudom még hova tenni Őt. De erősen közrejátszik, az, hogy kudarvként élem meg, hogy szükségem volt/van segítségre, ezért nekem is van egy erős távolságtartásom. Többször "rámszólt" már, hogy "ezért vagyunk itt"

Egyszer ő írt nekem messengeren éjszaka (22 körül), megkeresett és rámírt (nem ismerősöm) küldött egy lefotózott könyvrészletet, hogy rám gondolt és elküldi.

Nem tudom hova tenni a "kapcsolatot" a "miheztartást". Én felnézek rá, magázódunk is pedig nem sokkal idősebb nálam, bár ez így nekem jó, tegeződve nehezebb lenne nekem. De így mégsem tudom mi a helyes és ez nagyon rossz. Annyira jó lenne írásban pár mondata, ami erősít, amit eltudok olvasni, ami erőt ad. De valahogy csak kibírom jövőhétig. Remélem egyikünk se lesz beteg mert így is rontom agyerekeim karácsonyi hangulátát. Mi lesz így velünk, velük :( Csak miattuk szörnyű ez, egyébként magamat már letojnám, lehet mennék a Szabadság hídra. Annyira nincs erőm :(

2023. dec. 14. 09:35
 14/27 anonim ***** válasza:
62%
Többet bírunk, mint gondolnánk.
2023. dec. 14. 09:43
 15/27 anonim ***** válasza:
Pedig milyen természetes, hogy ha a testünk renyhül akkor edzőterembe járunk. De ha az érzéseinkbe eltévelyedünk kudarc az "edző" segítsége. Pedig nem is...
2023. dec. 14. 10:20
 16/27 A kérdező kommentje:
Ez is lehet egyénfüggő. Engem 24 éves koromig elnyomtak. Nyilván mi az a korosztály vagyunk, aki nem engedhette meg a "lelkizést", de nálam ezt picit túltolták. mihelyt éreztem valamit kiverték belőlem pálcával, mint egy állatot. 24 évesen amikor ki mertem mondani az érzésemet akkora pofont kaptam apámtól, hogy a konyhaszekrény berepedt a fejemtől. Így igen nehéz ez a fajta edzőterem. Szegény pszichológuomsról is azt hiszem, hogy én vagyok a legrosszabb kliense, engem utál.
2023. dec. 14. 10:27
 17/27 anonim ***** válasza:
58%
Enyém azt mondta csak akkor írjak neki,ha megakarom ölni magam. Ettől függetlenül más emailjeire/telefonhívására válaszol én meg még a számát se tudom
2023. dec. 14. 11:43
 18/27 anonim ***** válasza:
73%
#11 sztem az lenne gáz, ha kiperkálok neki alkalmanként 10-20 ezret, ki mennyit fizet és azt mondaná, h nem hívhatom fel, ha bajom van. Az egészségügyben dolgozóknak a munkaideje köretlen, ami azt jelenti, h bármikor segítenie kell. Ok, h egy pszichológus nem orvos, de ugyanúgy az egészségügy része. Ez a keretszegés duma nettó baromság. Nem tudom ezt honnan veszed.
2023. dec. 14. 14:29
 19/27 A kérdező kommentje:

hÚ 17-ES EZ NAGYON DURVA. Akkor inkább ne mondott volna semmit.

Lehet benne ilyen keretszegés szavak nincsenek, hisz éjszaka írt nekemn egy üzenetet egyszer. Bár akkoriban még nem ismert ennyire, lehet már örül, ha nem hall róla. Ez is de rossz érzés. Bár mindenkivel így vagyok, szóval szívás.

2023. dec. 14. 17:37
 20/27 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Talán már nem aktuális a kérdésed, de azt tudom javasolni, hogy nyugodtan írj a pszichológusodnak. Lehet, hogy külön nem tértetek erre ki, hogy ilyen esetben írhatsz-e vagy nem, de hidd el, hogy a legtöbb pszichológus engedi, felajánlja! Szerintem nyugodtan kérdezz rá nyíltan a következő alkalommal. Hidd el, hogy a pszichológus nem utál, nem bélyegez meg és nem vagy a ,,legrosszabb" kliense. Szerencsésebb esetben szívvel és lélekkel és azért dolgozik a szakember, hogy jobban legyen a hozzá forduló személy!

2023. dec. 17. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!