Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehetnék produktívabb?

Hogyan lehetnék produktívabb?

Figyelt kérdés

Már rengeteg módszerrel próbálkoztam, de egyszerűen nincs erőm.

Nagyon sokszor órákon át csak fekszek az ágyban, nem eszek, nem csinálok semmit, nincs lelkierőm semmihez, csak pörgetem a tiktokot, facebookot, netflix megy de az se érdekel. Pedig annyi mindent szeretnék csinálni. Jelenleg műtét miatt vagyok itthon és 2 hónap múlva lesz még egy, ezért nem tudok dolgozni.

De annyi mindent lehetne tanulni, pénzügyeket, nyelveket, egyebet, hobbik is lehetnének, konkrétan most végre arra használhatnám ki az időm, amire csak akarom, de azt tapasztalom, csak peregnek a hetek, aztán eljön majd a munka, a hétköznapok mókuskereke, amiből most lenne lehetőségem kitörni, és még sem bírok.

Főleg mentálisan vagyok elfáradva, és semmilyen tevékenységet nem akarok elkezdeni, de fizikailag is nagyon sokszor álmos vagyok (aludni viszont csak néhány órát tudok).

Estére kicsit több energiám van, akkor a házimunkát ellátom meg eszek valamit, de a napjaim egyetlen tevékenysége ez.

Próbáltam már táblázatokat is írni, kipipálni, ami megvolt, és büntetést írni ahhoz, amit nem csináltam meg, de pár nap után ebből is elegem lett.

2023. dec. 8. 14:23
 1/3 anonim ***** válasza:

"Pedig annyi mindent szeretnék csinálni."

Biztos? Biztos, hogy ebben az állapotban is azokat szeretnéd csinálni?

"annyi mindent lehetne tanulni, pénzügyeket, nyelveket, egyebet, hobbik is lehetnének"

"Jelenleg műtét miatt vagyok itthon és 2 hónap múlva lesz még egy"

Gondolom ez behatárolja a mozgási lehetőségeidet.

"Főleg mentálisan vagyok elfáradva"

Mintha mentális fáradtságra további mentális fárasztást akarnál.

2023. dec. 8. 14:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Ahogy az utolsó mondatod leírtad, úgy tűnik, mint egy körforgás. Mert nincs erőm, energiám ezekkel foglalkozni, pedig annyira kellene, hiszen mikor ha nem most. Ha meg el kezdeném őket, akkor megint ott kezdhetjük, hogy mentálisan kivagyok. De ez alapállapot, az a gond. És nem is a fáradtság a lényeg, az emberek 12 órás meló után is képesek leülni tanulni, nekem is képesnek kellene lennem, hiszen miben vagyok kevesebb? És mégsem megy egyszerűen. Ezért gondoltam, hogy talán a rossz módszerrel próbálkozok eddig
2023. dec. 8. 14:43
 3/3 anonim ***** válasza:

" az emberek 12 órás meló után is képesek leülni tanulni"

Hát ha kokaint termel valamelyik mirigyük, akkor biztosan. De még a csodálatos Billy Mays is ráment erre 50 évesen.

2023. dec. 8. 14:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!