Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Felnőttek fogyatékossági...

Felnőttek fogyatékossági vizsgálata saját kérésre létezik?

Figyelt kérdés

Folyamatos munkahelyi kudarcok, állandó elutasítások miatt jutott eszembe az, hogy kívülálló, hozzáértő személy véleményét kérem. Annyira rossz kiállású, unszimpatikus és gyengeelméjű, ügyetlen lennék, hogy jogosan küldenek el mindenhonnan, vagy szimplán nincs szerencsém a munkákkal?

Ha kiderül, hogy defektes vagyok, akkor meg százalékoljanak le és legalább nem próbálkozom tovább olyasmivel, ami nem nekem való.

Pszichológusokkal régebben már beszélgettem, sajnos semmi érdemi választ nem kaptam. Csak hümmögés és kérdések. Kérdéseket én is feltudok tenni magamnak. Sőt, folyamatosan azt teszem, de ez nem elég.

2023. dec. 6. 16:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen. És ha tudsz írni-olvasni, nem lehetsz annyira fogyatékos, hogy leszázalékoljanak.
2023. dec. 6. 16:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia, van olyan, hogy felnőtteknél megállapítani valamit. A háziorvosnál kell kezdeni.

#1: Dehogynem, én például autista vagyok, le is százalékoltak. Ahhoz azonban, hogy pénzt adjanak, szükséges legalább (most már) 2 év munkaviszony.

2023. dec. 6. 18:49
 3/6 A kérdező kommentje:
És hány éves korodban derült ki, hogy autista vagy?
2023. dec. 6. 20:23
 4/6 A kérdező kommentje:

Bár manapság már bármire rátudnak sütni valami dilicetlit.

Ha túl gyors, túl beszédes, akkor hiperaktív.

Ha lassú, csendes, akkor autista, depressziós.

Ha nem tanul be faszán mindent egy nap alatt, hiba nélkül, akkor figyelemzavaros, adhd meg anyám kínja.

Elegem van már az esztelen elvárasokból. Inkább élnék rokkantságiból és dolgoznék valamit itthonról, csak ne kelljen részt vennem ebben az állatkertben.

2023. dec. 6. 20:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia, 36 éves koromban.
2023. dec. 7. 10:35
 6/6 anonim ***** válasza:

#4 A rokkantságit nem mindenre adják meg, ráadásul kell hozzá előírt számú bejelentett munkaviszony. Semmire nem elég, és még ha megkapod hozzá a szakértői véleményt is, és dolgozhatnál mellette, nincs rá garancia, hogy fogsz is találni munkát.

Sajnos nagyon sok cég inkább kifizeti a rehabilitációs járulékot, mint hogy megváltozott munkaképességű alkalmazottakat foglalkoztasson.

2023. dec. 7. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!