Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Létezik olyan, hogy "fogyatéko...

Létezik olyan, hogy "fogyatékossági biznisz"?

Figyelt kérdés
Néhány ismerős esetre gondoltam, valyon lehet hogy nem egyedi esetek? Mennyibe kerül ez az államnak? Pl.: Van egy srác ismerősöm, akinek munkahelyi baleset folytán csuklóból hiányzik a bal kézfeje. Ezentúl az égvilágon semmi baja nincs, gyógyszereket se kell szednie, nem lelkibeteg... szalad mint a nyúl, stb. Kap rokkantnyugdíjat, 70 ezer Ft-ot, akkor kibulizta magának a rokkantnyugdíj mellé a fogyatékossági támogatást, olyan 30 ezret, felvesz nemtudom mennyi önkormányzati segélyt lakásfenntartásra, és egyéb jogcímen, munkanélkülinek is bejelentkezett (törvényesen), és jelenleg így ingyenes tanfolyamra jár unalmában,most kapott szociális alapon bérlakást, mint hátrányos helyzetű, így, azért mert nincs bal kézfeje, olyan havi netto 120 ezer FT készpénzt kasszíroz + a segélyek, olyan 3-4 féle, amiket a szolgáltatóknak utalnak, pl. távhőszolgáltató, az nincs beleszámítva a készpénzbe. Azt hiszem, hogy olyan 1/3-ad áron utazik a helyijáratokon nyugdíjas bérlettel. Pedig tudna pl. egy portási munkát ellátni, akkor szerintem nem járna neki semmi. Ja, meg tanfolyamra tud járni unalmában (plusz kiadás az államnak), de nem számít munkaképesnek, ha munkaképes, miért kapja a fenti ellátásokat? Mennyibe kerül ez az államnak? Rengetegen "úri módon" megélnek, akik felveszik a rokkantnyugdíj mellé pl. a fogyatékossági támogatást, a hozzátartozója felveszi az utána járó ápolási díjat, emelt összegű csalási pótlékot, számos fajta segéyeket... mit tudom én még miket. Vajon a fogyatékosokat ennyire kell tömni pénzzel az adófizetők zsebéből, szerényebben nem élhetnek az ilyenek? Egyébként nem arra a rokkantnyugdíjasra gondoltam, akinek csak a 30-40 ezres rokkantnyugdíján nincs más bevétele, hanem kimondottan a fogyatékosokra, félreértés elkerülése végett, rokkantnyugdíjasok kis hányada számít fogyatékosnak is...
2010. dec. 17. 06:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%

Hú bmeg te nagyon irigy ember vagy!

Próbálj meg csak egy napot fogyatékossággal élni,rögtön más lenne a véleményed.

Akinek munkahelyi balesete volt annak például a nyugellátását a munkavállalója fizeti,a nyugdíjfolyósító utalja de minden év végén a volt munkáltatótól behajtja.

Fogyatékossági támogatás az valóban nem járna neki,mert csak annak jár aki valamilyen segédeszközt használ.

Munkanélkülin természetesen nem lehet,ezt rosszul tudod,viszont tanfolyamokon részt vehet ehhez joga van,sőt csak dicséretet érdemel ezért.

2010. dec. 17. 06:54
 2/14 A kérdező kommentje:
Ja 54%-os , annyira írigy vagyok, hogy ideírom még azt is, hogy kihagytam, hogy minden délben nagy vidáman lóbálja a kis ételhordóját a srác, megy a szociális ebédjéért, amiért 200-300 Ft-ot fizet a 650.- Ftos ár helyett, ugyanis állam bácsi a különbözetet kifizeti helyette, erre se nagyon van gondja... (ingyenebéd) Tessék már utánaszámolni, hol is tartunk, mennyibe kerül ez az adófizetőknek... Aki konyít a lélektanhoz egy kicsit, az tudja, hogy a pszichésen a fogyatékos is ugyanúgy érzi magát, mint más ember, akkor meg miről beszélünk? Miért olyan nagyon rossz az?
2010. dec. 17. 07:21
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Te egy irigy buta ember vagy,el se tudod képzelni hogy milyen fogyatékossággal élni.Fogyatékossággal élő emberek minden támogatást megérdemelnek mert sokkal nehezebb az életük mint nekünk egészségeseknek,inkább segíts neki,mint itt irigykedsz.Belőled is lehet még fogyatékos,agyilag már most az vagy.
2010. dec. 17. 07:34
 4/14 A kérdező kommentje:
Nekem azért nehéz az életem, mert a ló másik oldala, hogy erre a célra ennyit kivesznek a zsebemből... egy aktív, termelő emberre itthon már 3-4 inaktív jut, akkor még nem is számoltam bele a 2-szeresen túlméretezett közalkalmazotti réteget, akiket elvileg szintén az én zsebemből finanszíroznak...
2010. dec. 17. 08:08
 5/14 anonim ***** válasza:
85%

Nézd szerintem egy társadalomnak kutya kötelessége gondoskodnia a fogyatékos embertársairól.

Munkahelyi balesetet szenvedettek különleges elbírálást kapnak jogosan,munkaadójuk minden körülmények között felel a balesetért,a költségek nagy részét az állam behajtja a munkaadón,/nyugdíj,fogy.támogatás,kórházi költségek stb./

Szerinted mit kellene csinálni,irány a Taigetosz?

2010. dec. 17. 08:24
 6/14 A kérdező kommentje:
Először megnézném is ki az aki tényleg rászorul. És visszafognám a juttatásokat, forintosítva minden fogyatékosnak olyan 50-től 60 ezerig... Nem kevesebbet, nem többet. Semmi extra juttatás. A többit a sorsra bíznám.
2010. dec. 17. 08:44
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
És te kérdező hogy határoznád meg ki a fogyatékos és ki nem?
2010. dec. 17. 10:51
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom meghatározni, orvosszakmai kérdés... Minimum követném azt a hozzáállást, amit a tv-ben láttam: Az aki munkaképtelen, az kotorásszon állam bácsi zsebében. Nem értem, hogy engedik dolgozni pl. a rokkantnyugdíjasokat, nem hogy a fogyatékosokat... Azért legyen rokkant, fogyatékos, mert munkaképtelen, különben miért az? Pl. ahogy a tv-ben láttam, hogy a magánbiztosító rokkantsági állományba vett egy embert (USA), aztán elkezdte figyeltetni egy magánnyomozóval... A magánnyomozó felvette videókamerával, amint a háza körül dolgozgat, tetőt javít... (azaz munkaképes). Elvették a rokkantnyugdíját, plusz visszamenőleg visszakövetelték a kifizetett rokkantnyugdíjat. Hát úgy látszik az USA-ban más a fogalma a rokkant, fogyatékos embernek. -(nyugdíjas)nak, nemhogy a fogyatékosnak... Magyarorszáhgon minden 11., 12. ember rokkantnyugdíjas, kisebb hányaduk fogyadékos... Itt valami nem stimmel.
2010. dec. 17. 14:09
 9/14 anonim ***** válasza:
58%

"Pedig tudna pl. egy portási munkát ellátni, akkor szerintem nem járna neki semmi."

Fel is vennék? Csak mert makkegészséges munkanélküliek százezrei álmodoznak jelenleg is hiába akár egy portási állásról.

"Rengetegen "úri módon" megélnek"

Igen, úri módon, fél kézzel, te barom.

2010. dec. 17. 17:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

14:09

"Magyarorszáhgon minden 11., 12. ember rokkantnyugdíjas, kisebb hányaduk fogyadékos... Itt valami nem stimmel."

Agyonrágott téma. Kb. a rokkantnyugdíjasok fele (400 ezer ember) jogtalanul lett rokkantosítva a 90-es évek elején. Átképezni nem lehetett őket, munkanélkülit nem lehetett csinálni ennyi emberből, úgyhogy a leépülő nehézipar munkásainak egy jelentős része "rokkant" lett. Közülük már kb. 200 ezren elérték a nyugdíjkorhatárt.

Ez a probléma fokozatosan meg fog szűnni, egyszeri ügy volt. És ma már nem nagyon fordul elő a kamu rokkantosítás.

2010. dec. 17. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!