Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen dolgok segítik az...

Milyen dolgok segítik az elalvást / átalvást?

Figyelt kérdés

- sport

- olvasás

- nyugatótea

Gyűjtsük össze kinek mi segít!

2023. dec. 2. 10:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%
Frontin 🤪
2023. dec. 2. 10:39
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

Nekem az elalvás szokott gond lenni, mindig eszembe jutnak olyasmik, amiktöl felébredek. Ezért direkt olyanokra gondolok, amik nem zavaróak, pl a másnapi menü megtervezése - a fözés nekem hobbi, szórakozás-, vagy elkezdem végiggondolni, kinek milyen pozitív dolgokat mesélnék el az elmúlt idöszakból, de mindezt angolul (vagy oroszul, németül), így a nyelveket is gyakorlom, meg közben el is alszom.

Este, elalvás elött sportolni nem jó ötlet, mert az felpörgeti az idegrendszert, az olvasás csak akkor jó, ha nem izgalmas, nyugtatót szedni meg - akár tea, akár gyógyszer - nem jó ötlet, csak vészhelyzetben van valami érteme.

2023. dec. 2. 10:42
 3/11 anonim ***** válasza:
61%
Én a Midazolamra esküszöm.
2023. dec. 2. 10:54
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
Hangoskönyv hallgatás.
2023. dec. 2. 11:09
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Fekvő meditáció.
2023. dec. 2. 11:12
 6/11 anonim ***** válasza:
74%
Mióta munkahelyet váltottam át bírom aludni az éjszakát. Előtte minimum 3x ébredtem.
2023. dec. 2. 12:31
 7/11 anonim ***** válasza:
59%
Zolpydem
2023. dec. 2. 13:03
 8/11 A kérdező kommentje:
6os: mirol.váltottál mire?
2023. dec. 2. 13:51
 9/11 anonim válasza:
70%

Próbálj meg lefekvés előtt meditálni.

A kezdők gyakran elálmosodnak/bealszanak, ha ezzel próbálkoznak. Lefekvés előtt az ágyban tegyél egy próbát, hátha elálmosodsz és könnyebben el tudsz aludni.

A koffeinbevitelt délelőttre told át. Délután ne igyál kávét vagy egyéb koffeintartalmú italt.

A nyugtató hatású teák, pl. kamillavirágzat, orbáncfű jó választás lehet lefekvés előtt.

Ha rám hallgatsz, akkor kombinálod a fentebb felsorolt három dolgot.

2023. dec. 2. 14:37
 10/11 anonim ***** válasza:
71%

Ha valaki inszomniával küzd munkahelyi stressz miatt vagy egyéb magánéleti dolgok miatt, akkor a sok felsorolt dolog (meditáció, olvasás, stb.) sz#rt se ér.

Ismerem az érzést, van olyan állapot amin csak a gyógyszer segít, kár leszavazni azokat akik gyógyszer neveket írkálnak be.

Egyébként az Ashwagandhára esküsznek sokan, de az is gyenge. Olyannak segít akinek mondjuk nem 10 perc az elalvási idő hanem 30. Nem pedig hajnali 3-ig álmatlanul forgolódik mert mindenféle kellemetlen gondolatok gyötrik.

2023. dec. 2. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!