Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez mi lehet vagy miért van?

Ez mi lehet vagy miért van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mostanában több síkon is bizonytalan és stresszes lett az életem. Észrevettem, hogy egyre többször van bennem belső feszültség vagy akar ilyen remegő, bizonytalanság érzés. Sokkal nehezebben is tudok koncentrálni dolgokra, s ha nagyon belemélyedek, hogy mi lehet velem, mindenféle idióta számomra full irracionális gondolatok kezdenek foglalkoztatni. Ami nyilván tovább fokozza bennem a szorongást, félelmet, hogy egyáltalán, hogy tudok bármilyen baromságra gondolni.

Most akkor megbolondultam? Főleg ettől félek, hogy mi van, ha megbolondultam?! Vagy, ha bármi buta gondolat eszembe jut, az biztos már annak a jele…

2023. nov. 23. 12:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez miért megbolondulás? Vagy te hogy definiálod a megbolondulást?

Mennyi idős vagy, vagy mióta van ez az állapot? Suliban, munkahelyen bezavar esetleg? Vagy milyen élethelyzetben jelent ez gondot?

2023. nov. 23. 12:56
 2/8 A kérdező kommentje:

36 éves vagyok.

Pár hete kezdődött, vagy azóta kezdtem érezni, hogy valami nem kerek és sokkal nehezebben kezelem a stresszt.

Nem tudom, hogy hogy definiáljam a megbolondulást, mivel a családban szerencsére soha nem volt mentális betegségekkel küzdő, így közelről nem láttam még ilyesmit. Egyszerűen csak aggódom, hogy ne én legyek az első. :D

Nem zavar a munkámban, azt leszámítva, hogy fáradtabbnak érzem magam.

2023. nov. 23. 13:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem simán szorogsz, vagy pánikbetegség van kilátásban. Esetleg depresszió. Én is hasonlóképpen vagyok kismamaként, szóval sejtem miről beszélsz.
2023. nov. 23. 13:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Akik most nehezebb időszakot éltek meg, próbáljátok megtalálni a probléma gyökerét! A hasonló állapot nem egyedi, szóval ne tartsatok attól, hogy egyedül vagytok a gondjaitokkal!

Emellett ne érezzétek magatokat emberileg, morálisan kevesebbnek. A morált nem befolyásolja a stressz, szorongás. Hogy leblokkoltok bizonyos szitukban, nem véletlen...

Gondoljátok át, mit tehettek az okok kezelése érdekében!

2023. nov. 23. 13:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Ugyanezt érzem kb 1 hónapja.. nagyon rossz… elkezdtem pszichológushoz járni..
2023. nov. 23. 13:59
 6/8 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Én már 5 éve járok szakemberhez,nekem csak a gyógyszerek hoznak némi enyhülést.
2023. nov. 23. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Szomatikus tüneteid nincsenek? Ennyi idősen azért kevesebb az esélye, hogy valami egyéb betegséged van, amit nem talasztaltál eddig, de éppenséggel az is lehet. Első körben mehetnél egy vérvételre. Még az is lehet, hogy vitamin hiányod van, az is sok gubancot tud okozni fejben, sokkal jobban, mint gondolnád.
2023. nov. 23. 16:56
 8/8 A kérdező kommentje:

7-esnek,

Nem tudom, hogy annak számít, hogy mióta feszült, szorongó vagyok, a látásom talán kicsit romlott, vagy jobban fáradnak a szemeim…

Általában olyan hülyeségeken agyalok, hogy mi van, ha hangokat fogok hallani, vagy egyéb hallucinációm lesz?! Stb… s egyáltalán honnan fogom tudni, ha lesz?! Leírni is nevetséges, de nagyon érdekes érzéseket kelt bennem.

Jó ötlet a vérvétel. Köszönöm!

2023. nov. 23. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!