Csak nekem tűnik úgy, mintha kiveszett volna az empátia az egészségügyben dolgozókból?
Néhány hónapja dolgozom segédápolóként és az tűnt fel, hogy sem az orvosoknak, sem az ápolókban nincs empátia. Tisztelet a kivételnek! Azért én is találkoztam nagyon kedves meg aranyos emberekkel, de mintha a legtöbbükben már nem lennének érzések…azt is értem, hogyha évekig/évtizedekig dolgozik valaki egészségügyben nagyon sok mindent látott, megélt, az is fontos, hogy ne vegyen mindent magára az ember, különben nem tudna dolgozni…de nemcsak a betegekkel olyanok, hanem egymással is. Ez általános jelenség vagy csak nekem sikerült egy ilyen kórházat kifognom?
Ja és én persze mindent is magamra veszek, szóval őszintén szólva már eléggé szenvedek a munkával (és nem a munkával, hanem inkább a környezettel van a gondom).
Nagyon jól látod, de a legtöbb magyar emberből totálisan kiveszett az empátia, együttérzés.
Amikor tavaly elkezdődött a háború, szinte minden ismerősöm, meg élőben mást se hallottam, de jó ez a Putyin, halál az ukránokra, megérdemlitek. Fel se fogtam mi lett az országban, utána meg nehogy 5 Ftvel többet kelljen fizetni a gázért, áramért, minket csak az érdekel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!