Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges, hogy valakinek...

Lehetséges, hogy valakinek nem tud kialakulni az önbizalma?

Figyelt kérdés
Nem rendelkezem vonzó külsővel, jó szociális készségekkel, nincs sok pénzem, depressziós vagyok amire nem hat a gyógyszer. Tehetek valamit, hogy legyen önbizalmam vagy adjam fel? Egyszerűen hiába próbálkozom mindig rosszabbnak érzem magam másoknál és elkap a hányinger ha a tükörbe nézek.

2023. nov. 12. 07:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%

Konkrétan az a foglalkozása. Mért csodálkozol?

10-es: azon nem segít, aki nem hagyja. Mint ahogy a gyógyszer sem segít azon, aki nem veszi be. Aki együttműködik a pszichológussal és megvan közöttük az összhang, azon mindenképpen segít.

2023. nov. 12. 21:10
 12/26 Phoney ***** válasza:
100%

Az igazi önbizalom az igazi felnőtt identitás kialakulásával jön el, és az akkor is működik, ha addig egyébként semmilyen téren nem voltál sikeres.

A depresszió is gyakran összefügg azzal, hogy az ember korán elakadt az identitásfejlődésben, és rég nem ott tart, ahol kellene.

De bármi is okozza, a súlyos önbizalomhiány megjavítása bonyolult, kreatív munka, szakember nélkül gyakran csak botladozás, "hiába próbálkozás" a sötétben.

2023. nov. 13. 08:57
 13/26 anonim ***** válasza:
16%
Azt írod, nem hat a gyógyszer. Ezt ki írta fel? Nem pszichológus? Egyébként a pszichológus is azt fogja mondani, fogadd el a külsődet olyannak, amilyen, ha szellemes vagy, okos vagy, intelligens vagy, akkor senkit nem érdekel, hogy nézel ki. Tehát tanulj, képezd magad, persze egy kis sport sem árt.
2023. nov. 13. 13:32
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus nem ír gyógyszert.
2023. nov. 13. 13:47
 15/26 anonim ***** válasza:
Hirtelen azt hittem én írtam ki ezt a kérdést, ugyanilyen problémával küzdök.
2023. nov. 15. 13:29
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
15-ös vagyok, én jártam pszichológushoz két évet, de semmit nem értem el vele, nem tudtam előtte rendesen megnyílni. Egy próbát megér azért, te hátha nagyobb sikerrel jársz, de rengeteg pénz fog rá elmenni, főleg ha hetente jársz majd.
2023. nov. 15. 13:31
 17/26 anonim ***** válasza:
90%
Hát 2 évet tök fölöslegesen fizettél végig, ha közben szabotáltad a saját fejlődésedet. Vagy ha nem volt bizalmad egy konkrét szakember iránt, akkor kellett volna másikat keresni.
2023. nov. 15. 16:02
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
17-es, hát igen, elismerem hogy az én hibám volt, de nagyon nehezen bízom az emberekben, egy idegennek nagyon nehezen mondom el a legmélyebben rejlő gondjaimat.
2023. nov. 16. 05:59
 19/26 anonim ***** válasza:
78%
Pedig hallott az már cifrábbat is, csupa ilyennel foglalkozik, az a dolga.
2023. nov. 16. 21:05
 20/26 anonim ***** válasza:
93%

Igen. Általában gyermekkori hatások az okai. Pl. a szülők letörték az önbizalmát egy túlféltő neveléssel, vagy állandóan azt éreztették vele ok nélkül, hogy buta, ügyetlen, stb.

Sokszor csak pszichoterápiával lehet ezt helyretenni.

2023. nov. 23. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!