Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öregedéstől, haláltól való...

Öregedéstől, haláltól való rettegés? Hogy fékezzem meg?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok és állandóan rettegek, már gyűlölök élni mert meg fogok egyszer halni és azt nem akarom. Van egy 5 éves lányom és egyszer ő is megfog, ez is megrémít, azért szültem, hogy gyakorlatilag megöljem? Jártam 2 évig pszichiáterhez de nem segített. Lehet másikhoz kellene menni? Nem tudom..Régebben is voltak ilyen gondolataim, anyukám meghalt pár éve, idén pedig apukám lett öngyilkos, azóta pláne állandóan ez jut eszembe, hogy meghalok, mind meghalunk, fáj létezni is. Mit tegyek?
2023. nov. 9. 13:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, én is azt mondom, terápiára lenne szükséged.

Én is rettegek a haláltól, de egyáltalán nem magam miatt. Érdekes módon az nem foglalkoztat. Attól félek, hogy egy szerettemet elvesztem és folyamatosan ezen kattogok.

Pár éve meghalt az egyik testvérem, azóta van ez a rettegés. Hiába próbálok nem erre gondolni, nem tudom elnyomni a gondolatokat, hogy mi lesz, ha valamelyik szerettemet megint elvesztem.

Szüleim már idősek, testvéreméknél is van egészségügyi probléma, bár nem olyan vészes.

És tudom, ez az állandó félelem az ő haláluktól nem normális dolog, nem tudok ellene mit tenni.

Nekem is terápia lenne a megoldás, csak még nem számtam rá magam.

2023. nov. 9. 14:31
 12/12 A kérdező kommentje:
Hát megint vissza estem, volt pár jó hónap, de most rosszabb, teljesen kikészültem. Megyek a héten pszichológushoz, mert nem látok kiutat, valamit muszáj lépni.
2024. máj. 6. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!