Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Autizmussal élhetek egyedül?

Autizmussal élhetek egyedül?

Figyelt kérdés
Autizmussal lettem diagnosztizálva és anyám ezért nem enged ki az utcára egyedül, 17 vagyok. Aszeperger-Szindrómával lettem diagnosztizálva. 18 évesen elszököm egy albérletbe. Nem fognak kórházba vinni, vagy vissza az anyámhoz? Törvényesen egy 18 éves autista élhet egyedül?

2023. nov. 3. 13:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy gyámság alatt, akkor igen.
2023. nov. 3. 13:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Mit jelent ha gyámság alatt vagyok? Anyám vehet gyámság alá emiatt 18 évesen?
2023. nov. 3. 13:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem gyàmságnak hanem gondnoksàgnak nevezik. Ha felnőtt vagy és nem vagy gondnokság alá helyezve (amit bíróság rendelhet el) akkor azt csinálsz amit akarsz.
2023. nov. 3. 14:43
 4/8 A kérdező kommentje:
És, hogy rendelhetnek gondnokság alá? Mi alapján? Bíróságon meg kell jelennem ügyvéddel és be kell bizonyítanom, hogy cselekvőképes vagyok?
2023. nov. 3. 14:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hozzátartozó vagy a gyàmhivatal indithatja meg az eljáràst. Igen, azt vizsgálja meg a bíróság, hogy cselekvőképes vagy-e, és ha nem akkor mire terjed ki amivel kapcsolatban cselekvőképtelen vagy. Tehát vannak a gondonkság alá helyezésnek is fokozatai.
2023. nov. 3. 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

Majd nézz utána, mennyi egy albérlet rezsivel.

Majd annak is, mennyibe kerül intézkedni. Ahogy olvastam a másik kérdésedet, nem nagyon fog ez neked menni egyedül.

Mondjuk szerintem még mindig kamu.

2023. nov. 3. 15:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért nehogy már egy kis autizmust egy kalap alá vegyünk például skizofréniával. Legtöbb emberről meg se lehet mondani hogy autista. Anyád viszont nem normális.
2023. nov. 3. 17:06
 8/8 anonim ***** válasza:
6 Az autizmus nem feltetlen jar egyutt ertelmi fogyatekossaggal... de neked is annyi eszed lehet, mint 6 par rendorcsizmanak.
júl. 26. 03:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!