Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy ne rágódjak...

Mit tegyek, hogy ne rágódjak ennyit a felmondáson?

Figyelt kérdés

Felmondtam a munkahelyemen 5 év után. Igazából hamarabb kellett volna, mert teljesen kikészített, a fizetést nem kaptuk meg időben, nem is úgy vagyunk bejelentve, stb.

Egy darabig kényelmes volt, mert nem szakadtam meg a melóban és még anno jól is kerestem, de nem változott a fizetésem. A egyre monotonabb, állandóan telefonos készenlétben kell lenni.

Ma végül hosszas gondolkodás után megléptem, és felmondtam.

Kicsit rossz szájíz van bennem, hogy a főnök ebben a maradék időben piszkál majd vagy valahogy "alámtesz". Nem segít az érzéseimen, hogy a kollégáim nagyon pletykásak, biztos vagyok benne, hogy ez lesz a téma még egy darabig, természetesen a hátam mögött.

Tudom, hogy a jó döntést hoztam, mert ettől már csak jobb lehet. De mégis lelkiismeretfurdalásom van, mert ez mégiscsak egy nem kívánt helyzet.

Aki volt már hasonló helyzetben, hogy kezelte?

Előre is köszönöm.

2023. okt. 30. 12:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Több, mint 6 év után mondtam fel, senki sem piszkált, sőt, kedvesebbek voltak velem a felmondási időm alatt, mint amúgy. Persze mindenki nagyon kíváncsi volt a részletekre.
2023. okt. 30. 12:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha piszkálnak és nem bírod elviselni, írasd ki magad táppénzre a hátralévő időre. Bárkivel előfordulhat, hogy "becsípődik a dereka".
2023. okt. 30. 12:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

“Kicsit rossz szájíz van bennem, hogy a főnök ebben a maradék időben piszkál majd vagy valahogy "alámtesz". ”

Ilyenkor kell megkérdezni tőle, h mi lesz, ha nem úgy lesz, ahogy ő akarja? Kirúg? A felmondási idő a legjobb idő munkahelyen. Le lehet szarni az egészet. Csinálod a dolgodat ahogy neked tetszik és senkinek semmilyen hatása nincs az életedre.

2023. okt. 30. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Mennyi a maradék idő? Mit értesz az alatt, hogy aládtesz? Én az ottani cseszegetést letojnám, az viszont balul üthet ki, ha rosszakat mond majd rólad a leendő megpályázott helye(i)den...
2023. okt. 30. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!