Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám leküzdeni a...

Csaknézelodokhello kérdése:

Hogyan tudnám leküzdeni a szorongást?

Figyelt kérdés
Pszichológusra gondoltam de kiskorú vagyok nem tudnám megfizetni. Apukám nem hisz a depresszió, szorongás, trauma (stb) létezésében, így olyan megoldás kéne amihez nem kell szülői beleegyezzés. Anyukámmal nem tartom a kapcsolatot így őt nem tudnám megkérni rá. Nekem az is elég lenne ha kaphatnék pár tanácsot, hogy legalább dogák elött letudjam küzdeni a szorongásomat. Volt az iskolában pszichológus jártam is hozzá de nem segített, sőt csak rosszabb lett így az se jöhet már szóba. Valami tipp? :O

2023. okt. 16. 18:17
 1/2 anonim ***** válasza:
31%
Dogák előtt a tanulás a legjobb szorongásoldó. Többféleképpen is segít: eltereli a figyelmedet a szorongásod tárgyáról, a jobb jegyek miatt pedig megerősíti a hasznos, jó szokások kialakulását. Végeredményben pedig nem is lesz okod szorongani, ha kened-vágod a tanultakat és mindenből 5-ös vagy. Nem kell szorongani akkor a továbbtanulás miatt sem, mert oda mehetsz, ahova csak akarsz. Azt dolgozhatsz utána, ami a hobbid. Így kell élni, nem bogyókkal imitálva, hogy nincs semmi baj.
2023. okt. 16. 19:04
 2/2 anonim ***** válasza:

#1: szorongás akkor is lehet, ha a legjobb tudása szerint készült fel.

C. S. Lewis szerint: Márpedig ha magát a félelmet tekinti szenvedésnek, és béketűréssel kívánja viselni, akkor óhatatlanul lelkiállapotnak tartja, és így lefegyverzi.

2023. okt. 17. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!