Pozitív pszichológia létezik? Vagy minden terápia azon alapszik, hogy ki kell ásni a múltat?
Figyelt kérdés
2023. okt. 12. 20:30
31/33 anonim válasza:
Szedek a antipszichotikumot is, meg hangulatkiegyenlítőt. Új doktornőm van, neki nem nagyon mondom, mert rögtön kórházba akar küldeni.
32/33 anonim válasza:
Igen, én a logoterápiát ismerem. Nekem nagyon de nagyon sokat segített. Ott nem a múltban vájkálsz - persze benne van, hogy el kell fogadnod a múltad - de ennél jobban nem megy bele. A lényege, hogy hogyan hozhatod ki a jelenedből és a jövődből a lehető legtöbbet. A logoterápiában nem az a nézőpont van jelen, hogy mi teszünk fel kérdéseket az életnek, hanem az élet az, aki kérdéseket tesz fel nekünk és a mi válaszainkon van a lényeg. Legismertebb képviselője/atyja Viktor Frankl, aki koncentrációs tábort élt túl és a logoterápiában megfogalmazott életfilozófiája tartotta életben. Egyik mottója: “Mégis mondj igent az életre!” De ott van Edith Eva Eger híres pszichológus, szintén koncentrációs tábor túlélő, neki ott az egész családja meghalt. Ő is képviseli a logoterápia életfilozófiáját, ajánlom a Döntés meg Az ajándék című könyveit. Ő is és Viktor Frankl is nagyon szépen leírják, hogy hogy tudtak kitartani és az élet mellett dönteni a lágerben elszenvedett borzalmak ellenére is. Már Magyarországon is vannak, akik a logoterápiás módszert alkalmazzák, nézz utána. Nekem életmentő volt a Döntés című könyv.
33/33 A kérdező kommentje:
32# köszönöm a válaszod, az Ajándék című könyv Edith Eva Egertől nekem is tetszett. A döntést még nem olvastam.
2023. nov. 5. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!