Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pozitív pszichológia létezik?...

Pozitív pszichológia létezik? Vagy minden terápia azon alapszik, hogy ki kell ásni a múltat?

Figyelt kérdés

#gyógyítás #terápia #pszichoterápia #Pozitív pszichológia
2023. okt. 12. 20:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%
A pszichotikus azt jelenti hogy valamilyen mértékben elveszíted a kapcsolatot a valósággal, tehát nagyobb hangsúlyt kapnak a szubjektív megítéléseid az objektívekkel szemben. Jól gondolom? Úgyis mondhatnánk hogy kiépítettél magadnak egy komfortosabb belső világot, hogy ne kelljen ütköznöd a rideg valósággal. Ezeket viszont az emlékeid alakították ki benned védekezésül. Itt történnek a lehasítások is, hogy voltaképpen kimenekülsz a jelenből, mert tudod hogy egykor rossz volt ott lenni, de a múlt és a jelen nem ugyanaz, még akkor sem, ha a múltad kihatással van a jelenedre. Külön kéne választanod a kettőt, tudnod kéne, hogy a múltad hatással van a jelenedre, de a jelenedben már te irányítasz.
2023. okt. 13. 10:12
 12/33 anonim ***** válasza:
0%
Ezeket tudom,de sajnos a jelenben nem én irányitok, csak kis mértékben.
2023. okt. 13. 10:51
 13/33 anonim ***** válasza:
69%
Hát ki irányít ha nem te? Mindig te irányítasz, még akkor is ha nem úgy tűnik.
2023. okt. 13. 10:56
 14/33 anonim ***** válasza:
0%
Sem a hallucinációimat, sem a bántalmazó férjemet nem tudom irányítani. Bár igazad lenne és én irányítanék.
2023. okt. 13. 11:11
 15/33 anonim ***** válasza:
69%
14-es a bántalmazó hapit ott kell hagyni, innen indul a dolog ;)
2023. okt. 13. 11:47
 16/33 anonim ***** válasza:
36%
Az antipszichotikum nem használ? A csodás pszichológus nem noszogat arra, hogy a bántalmazó kapcsolatból kilépj? Még mielőtt belehalsz? Azért mentél bele bántalmazó kapcsolatba, mert ez a közeg volt ismerős. De - pláne egy támogató pszichológussal a hátad mögött - ebből ki lehet lépni, teljesen racionális lépésekkel, olcsó bérelt szoba keresésével, a jelenleginél jobban fizető állás keresésével, de még a fizikai nyomor szélére is, azt majd fel lehet tornászni. A pszichológusnak nem az a dolga, hogy benne tartson, hogy valahogy épp a vízszint határán kapálózva elkínlódj, hanem hogy elkezdd a saját életedet élni.
2023. okt. 13. 11:56
 17/33 anonim ***** válasza:
51%
Az antipszichotikumok kicsit segítenek, a pszichológusom is a válást támogatja, de 3 gyerekkel nem tudnék albérletet fizetni plusz eltartani őket. Sajnos ebből nincs kiút.
2023. okt. 13. 12:01
 18/33 anonim ***** válasza:
A férjed tulajdona a lakás, ahol laktok? Hány évesek a gyerekek? A férjed a gyerekeket nem bántalmazza?
2023. okt. 13. 12:15
 19/33 anonim ***** válasza:

A vízválasztó mondat!

[link]

2023. okt. 13. 12:19
 20/33 anonim ***** válasza:
Na jó, de itt 3 eltartandó gyerek van, 19-es, nem olyan egyszerű az élet. Kb az marad, legalábbis ideiglenesen, hogy az apjukra hagyja őket. Azért kérdeztem, hogy az apjuk a gyerekeket is bántalmazza-e.
2023. okt. 13. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!