Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az epilepszia okozhat szívmegá...

Az epilepszia okozhat szívmegállást hirtelen?

Figyelt kérdés

Reflex epilepsziát diagnosztizáltak nálam. Sosem volt eszméletvesztéses rosszullétem, de egyéb rángás, és belső vegetatív tünet igen!

Sokszor volt szívkihagyásom is ilyenkor és kardiológián kizárták a szív eredetet. Neurológis azt mondta az epilepszia okozza.

Viszont azon gondolkodtam, hogy nem lehet, hogy szívleállást okoz majd egyszer? :(

Kaptam gyógyszert, brivaracetám a neve. Ismeri valaki?

2023. okt. 5. 20:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Illetve a szivkihagyas attol lehet, ha hirtelen eros a paraszimpatikus idegi lassitas, de aztan a sziv ujraindul, mert a mukodteteseert felelos szinuszcsomo az magatol is mukodik. Egyebkent ez kozepiskolas biosz tananyag.
2023. okt. 6. 22:36
 12/16 A kérdező kommentje:
Értem. De akkor miért írják, hogy egyes epilepsziák okozhatnak szívmegállást? SUDEP néven nevezik, ma néztem utána :/ Eléggé ijesztő. Remélem nem járok így soha.
2023. okt. 6. 23:36
 13/16 anonim ***** válasza:
A SUDEP mozaikszoban benne van, hogy hirtelen es varatlan halal... azaz, az orvosok szamara is az. Hirtelen halal szindroma is van, a nemepilepsziasok kozott is. Tudod, pl huszonevesek is siman barmikor osszeeshetnek es meghalhatnak, varatlanul. Igazabol barkire ratorhet barmikor a kaszas. Ez van. De szerintem ne szorongj ezen, az csak rosszabb lesz es panikrohamod alakulhat ki tole, ami tenyleg olyan erzesekkel is jar, mintha pl luktetne a szived es mindjart meghalsz, nekem mar volt ilyenem...
2023. okt. 7. 00:02
 14/16 A kérdező kommentje:
Akkor lehet nálam ez az epilepszia ilyen paraszimpatikus idegi lassítást okoz ha érinti a területet? Azért ijesztő tud lenni :/ Próbálok nem szorongani, de volt, hogy nagyon ijesztő volt.
2023. okt. 7. 00:06
 15/16 A kérdező kommentje:
A gyógyszerről mit gondolsz?
2023. okt. 7. 00:06
 16/16 anonim ***** válasza:

keress sorstársakat, én az epis gyerekem miatt vagyok ezekben a Facebook csoportokban, nagyon sok tipp, jótanács jelenik meg.

Mi és az Epilepszia

Epilepszia fórum

2023. okt. 16. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!