Az epilepszia okozhat szívmegállást hirtelen?
Figyelt kérdés
Reflex epilepsziát diagnosztizáltak nálam. Sosem volt eszméletvesztéses rosszullétem, de egyéb rángás, és belső vegetatív tünet igen!
Sokszor volt szívkihagyásom is ilyenkor és kardiológián kizárták a szív eredetet. Neurológis azt mondta az epilepszia okozza.
Viszont azon gondolkodtam, hogy nem lehet, hogy szívleállást okoz majd egyszer? :(
Kaptam gyógyszert, brivaracetám a neve. Ismeri valaki?
2023. okt. 5. 20:29
11/16 anonim válasza:
Illetve a szivkihagyas attol lehet, ha hirtelen eros a paraszimpatikus idegi lassitas, de aztan a sziv ujraindul, mert a mukodteteseert felelos szinuszcsomo az magatol is mukodik. Egyebkent ez kozepiskolas biosz tananyag.
12/16 A kérdező kommentje:
Értem. De akkor miért írják, hogy egyes epilepsziák okozhatnak szívmegállást? SUDEP néven nevezik, ma néztem utána :/ Eléggé ijesztő. Remélem nem járok így soha.
2023. okt. 6. 23:36
13/16 anonim válasza:
A SUDEP mozaikszoban benne van, hogy hirtelen es varatlan halal... azaz, az orvosok szamara is az. Hirtelen halal szindroma is van, a nemepilepsziasok kozott is. Tudod, pl huszonevesek is siman barmikor osszeeshetnek es meghalhatnak, varatlanul. Igazabol barkire ratorhet barmikor a kaszas. Ez van. De szerintem ne szorongj ezen, az csak rosszabb lesz es panikrohamod alakulhat ki tole, ami tenyleg olyan erzesekkel is jar, mintha pl luktetne a szived es mindjart meghalsz, nekem mar volt ilyenem...
14/16 A kérdező kommentje:
Akkor lehet nálam ez az epilepszia ilyen paraszimpatikus idegi lassítást okoz ha érinti a területet? Azért ijesztő tud lenni :/ Próbálok nem szorongani, de volt, hogy nagyon ijesztő volt.
2023. okt. 7. 00:06
15/16 A kérdező kommentje:
A gyógyszerről mit gondolsz?
2023. okt. 7. 00:06
16/16 anonim válasza:
keress sorstársakat, én az epis gyerekem miatt vagyok ezekben a Facebook csoportokban, nagyon sok tipp, jótanács jelenik meg.
Mi és az Epilepszia
Epilepszia fórum
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!