Az epilepszia okozhat szívmegállást hirtelen?
Figyelt kérdés
Reflex epilepsziát diagnosztizáltak nálam. Sosem volt eszméletvesztéses rosszullétem, de egyéb rángás, és belső vegetatív tünet igen!
Sokszor volt szívkihagyásom is ilyenkor és kardiológián kizárták a szív eredetet. Neurológis azt mondta az epilepszia okozza.
Viszont azon gondolkodtam, hogy nem lehet, hogy szívleállást okoz majd egyszer? :(
Kaptam gyógyszert, brivaracetám a neve. Ismeri valaki?
2023. okt. 5. 20:29
2/16 A kérdező kommentje:
26/F
2023. okt. 5. 20:35
3/16 anonim válasza:
Szerintem nagyon ritka. A legnagyobb életveszélye az epilepsziának a fulladás vagy a roham miatti halálos baleset
4/16 A kérdező kommentje:
A gyógyszert nem kezdtem még el szedni, elég ronda mellékhatásai lehetnek attól félek :/
2023. okt. 5. 20:37
5/16 anonim válasza:
Ennek is az alapja a rengeteg feszültség. Helyes irányba kéne terelni az energiákat! Mennyit sportolsz, művészkedsz, kreatívkodsz?
6/16 A kérdező kommentje:
Minden nap sportolok, kertészkedem is órákat. Feszült nem vagyok annyira. Kreatívkodok is, kertész vagyok amúgy.
2023. okt. 5. 20:45
7/16 anonim válasza:
És ha zenével, rajzzal, festészettel foglalkoznál a kertészeten kívül?
A zene nagyon tud gyógyítani, mondjuk egy gitártanfolyam akár autodidakta módon. Nekem is voltak rohamaim, nem teljesen ilyen, de aztán szépen lassan elmúltak.
8/16 A kérdező kommentje:
Zenét is hallgatok állandóan. Rajzolás nem köt le, nincs rá időm. Nekem nem múlnak, gerjed az agyam mint a mikrofon főleg ha olyan van.
2023. okt. 5. 21:02
9/16 anonim válasza:
Ne zenét hallgass, hanem zenélj. Nézz ki magadnak valamilyen hangszert és tanuld fokozatosan. Teljesen más. Terápia.
10/16 anonim válasza:
Egyaltalan nem okozhat szivleallast, mert a sziv magatol is mukodik. Az epilepszia agyi eredetu betegseg, es tudod, agyhalal (komas beteg) eseten is megy a sziv, meg a legzes. Az idegrendszer csak befolyasolja a szivmukodest, gyorsitja es lassitja, de megallitani nem fogja, illetve jol mukodo idegrendszer nelkul is mukodik a sziv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!