Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt még rajtam kívül...

Van itt még rajtam kívül kényszercselekvő?

Figyelt kérdés
Hosszú évek óta kényszerképzeteim vannak és kényszercselekvő vagyok.Ha félek valamitől,folyton meg "kell" tennem valamit,különben beteljesül a félelmem.Tudom hogy ez betegség és abba kéne hagynom,de nem tudok leszokni róla.Túlságosan is uralkodnak rajtam a félelmeim amik kiváltják ezeket a dolgokat.Mit tehetnék?
2010. okt. 18. 12:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Próbáld ki, mi történik, ha nem teszed meg mégsem.

Ne félj dolgoktól. Van egy elméletem, miszerint az összes félelmet a halálfélelemre, illetve az ismeretlentől való félelemre lehet visszavezetni.

Miért baj az, ha senki sem tudja, mi lesz egy-egy esemény következménye? Nem lehet tudni, és kész. És vagy kiderül, vagy nem. Az élet egy bizonytalanság-halmaz, ahol folyton változik minden. De ettől nem kell félni, mert ez az élet szépsége.

2010. okt. 18. 12:29
 2/7 anonim ***** válasza:
ugyanez van nálam pár hónapja! Pl ha nem teszek odébb egy tárgyat, akk meghalok vagy bajom esik :S
2010. okt. 18. 12:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez egy beidegződési zavar. Nállam is előfordult, de urrá lettem a helyzeten, nem volt könnyű, de leszoktam róla.
2010. okt. 18. 12:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha nem teszem meg,úgy érzem magam mintha valaki lefogna és megkötözne.Nagyon rossz érzés!És amikor megteszem,megnyugszom.:( De ez így nem jó!
2010. okt. 18. 12:32
 5/7 anonim ***** válasza:
ha ez olyan egyszerü lenne, hogy ne tedd meg és kész, akkor nem egy betegség lenne. Megértelek téged, nekem is van mentális betegségem, de nem kényszerbetegség. Ez nem olyan egyszerü dolog, kezelni kell a betegséget. orvoshoz jársz, gyógyszert szedsz?
2010. okt. 18. 13:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Én kényszercselekvő vagyok és durva kényszergondolataim vannak egészen kiskorom óta. Ez van, nem igazán zavar, a kényszeres dolgaimat szinte ösztönösen csinálom már, és annyira nem is súlyos. Szóval nem érdekel, elvagyok így. A kényszergondolatok zavarnak néha, de mióta megtudtam, hogy ezt kényszergondolatnak hívják, nem eredendő gonoszságnak, bűntudatom sincs. Meg ez rengeteget javult az évek során azért, a cselekvések maradtak meg.
2010. okt. 18. 13:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem kezeltetem magam mert egyszer voltam pszichológusnál és ki kellett tölteni egy nagyon hosszú kérdőívet amit beadtam és utána szó szerint b*sztak rám.:S Meg nem igazán érdekel senkit a családomban sem hogy mi van velem,én szeretnék elmenni egy pszichológushoz de nincs pénzem rá.Ha esetleg valaki tud Pécsen egy normális pszichológust akinél nem kell fizetni(nem tudom van-e ilyen)akkor megköszönném ha megadná az elérhetőségét.
2010. okt. 18. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!