Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus vagy pszichiáter...

ElBacK kérdése:

Pszichológus vagy pszichiáter tudna rajtam segíteni?

Figyelt kérdés

Végre rávettem magam hogy segítséget merjek kérni

Szorongok, félek az emberektől, mit gondolnak rólam miért néznek, belém fognak kötni stb....

Nem merek leszólítani embereket, boltban dolgozom és ez nagy gond így ugye..

A barátnőmet betegesen féltem, betegesen féltékeny vagyok, tipikusan az a tipus akitől a nők menekülnek. Birtoklótipus, egy kép se lehet kint róla stb... Ne átkozzatok el mert VÁLTOZNI SZERETNÉK pszichologus vagy pszichiáter?

19/f

2023. szept. 27. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Első körben pszichológus. Ha ő úgy ítéli meg, hogy szükséged van valamilyen gyógyszerre, akkor kell a pszichiáter, mert azt csak ő írhatja fel. De terápiára akkor is a pszichológushoz kell járni.
2023. szept. 27. 10:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre pszichológus. Ő úgyis mondani fogja, ha szükségesnek látja, hogy orvos is lásson.
2023. szept. 27. 11:22
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok normális, egy normális férfi nem így viselkedik a párjával, ezen a pszichológus mit tud segíteni?
2023. szept. 27. 11:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb. mintha megkérdeznéd, egy orvos mit tud segíteni egy csonttörésen. Ez a feladata.

Pszichiáter csak gyógyszerezni tud, féltékenységcsillapító pedig nem létezik.

2023. szept. 27. 11:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Figyu, ez nincs beléd égetve, hogy ilyen vagy. Ezek csak tanult minták, amiket meg lehet változtatni. Megtanulhatsz más hozzáállást, más gondolkodást. Ha csak a kommunikációs képességed fejlesztitek, már az is előrelépés. Előáshattok a pszichológussal régi emlékeket, amit miatt úgy gondolkozol, ahogy. Miért félsz az emberektől? Lehet, hogy van egy réges-régi emléked. Amit, ha előszedtek a pszichológussal, megtanulhatsz másképp értelmezni. Miért vagy féltékeny a barátnődre? Lehet, hogy emögött is egy rossz emlék van, amit hatástalanítani tudtok. Vagy rossz minták másoktól, amiket láttál. De akkor láthatsz más mintákat is és átállhatsz arra. Szóval fogsz tudni változni.

Ha már hónapok óta jársz, és úgy érzed, semmi értelme, akkor pedig keress másik szakembert. Vannak kóklerek is, meg olyan is van, hogy nem tudtok jól egymásra hangolódni.

2023. szept. 27. 14:28
 6/6 anonim ***** válasza:
A felismerése a problémának, már egy hatalmas lépés! Ráadásul ilyen fiatalon. Viszont, tényleg jó lenne ha segítséget kérnél, mert egyedül nehéz lehet változtatni rajta. Az önismeret sokat segít, de ebben is segíthet egy szakember. Egy jó szakember.
2023. nov. 19. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!