Hogy tudnék változtatni az élethez való hozzáállásomon?
Nem tudom elfogadni, hogy “ez az élet”. Tudom, hogy így van és mindenkinek nehéz, de nekem még pluszban ott van egy hatalmas ellenállás is ezzel szemben.
Úgy érzem minden a munkáról szól. Munka után fáradt vagyok. Munka előtt aludjak, hogy tudjak dolgozni menni. 12 órában dolgozok, nappal-éjszaka, kicsit jobb azert, mint az allando nappal, mert nappalos előtt nem tudom kialudni magam, egyszerűen nem tudok korán elaludni. Másnap meg fizikailag is rosszul vagyok munkában, szédülök, rossz a gyomrom, néha hányok is (nem stresszes a munkám és nem érzem magam idegesnek), hazajövök és képtelen vagyok bármire is, beesek az ágyba és nem bírok felkelni. Már most ott tartok, hogy kepes vagyok 20 órákat aludni egy faraszto nap utan. Az éjszakás műszakokat jól bírom, de utána már nem tudok egész nap fent lenni és szintén átalszom az egész napot. Nem tudok programot szervezni, hiaba lenne kedvem hozzá nem bírok felkelni, mindenhonnan elkesek, vagy el se megyek. Egyedul az esti programok amiket tudok élvezni, nappal semmihez nincs kedvem. Állandóan fáj valamin, vagy rossz a kozerzetem, mindig van valami bajom. Ez akkor javult amikor szabadsagon voltam. Semmit nem csinálok, pedig a hónapban csak 15 napot dolgozok, de még a házimunka is megerolteto pedig nem viszem túlzásba, nem is fozok magamra, mert hat ha itthon vagyok kb csak alszok, alig eszek, a munkhelyemen meg alig van etvagyam szoval minek. És ilyenkor jönnek a kérdések, hogy mi lesz velem ha csaladom lesz. Nem szeretnék? Minek? Látom a csalados kollegaim, hogy kivannak, alig latjak a parjukat, gyerekeiket. En meg magamat se birom ellatni, tudom, hogy nem való nekem család de mégcsak parkapcsolat se mert arra sincs energiám. A munkám teljesen jó, kollegakkal jol kijovok, szeretem amit csinalok, nem megerolteto, nem stresszes. Ennel jobbat jelenleg nem tudnek elkepzelni magamnak, tényleg. Az allando nappal 8 oraban sokkal rosszabb volt. Kivizsgáltattam magam, 24 eves vagyok es nem erzem normalisnak, hogy lassan létezni is képtelen vagyok ugy hogy az ne kinlodas legyen. Hogy sose erzem jol magam. De minden leletem negativ. Pszichologusnal voltam. Azt mondta, hogy valtoztassak, valtoztattam, felkeltem idoben, mentem ide oda, munka utan is csinaltam programokat, itthon is aktivabb voltam. Csak borzaszto szarul ereztem magam kozben. Nem szeretnek gyogyszert szedni de mar ott tartok hogy elmegyek pszichiaterhez, ha van esely hogy barmi bogyó is segít ezen. Hiaba szeretnek valtoztatni es probalkozok es csinalom, egyszeruen rosszul vagyok es nem lelkileg hanem fizikailag, faradt, gyenge, erotlen, szedulok, hanyingerem van. Bar ennek is valoszinuleg psziches oka van de nem erzem hogy tudatos lenne. Nem tudok rajonni mi bajom.
Én abszolút megértem. Én is 15 napot dolgozok egy hónapban, igaz én csak 8 órában. A helyzet az, hogy nem mindenkinek olyan a beállítottsága, hogy ezt lenyelje, elfogadja. Az én szervezetem is tiltakozik a munka ellen (gyomorgörcs, rossz közérzet, állandó fáradékonyság).
Amikor a szüleimmel beszéltem csupán azt mondták, hogy "büdös a munka, ilyen az élet". Tudom, hogy dolgozni kell, ezen nem lepődök meg, viszont fontosnak tartom a munkásoknak a fizikai és a mentális egészségét ugyanis népbetegség a munkahelyi stressz. Sok a frusztrált ember akik kivégzik a napodat. Gyakran nem is a munkával van baj, hanem az emberekkel azzal a sok végtelen rossz indulatú prolival. Én nem vetem meg senkinek sem a munkáját, viszont az, hogy mindenhol 12-8 órás 3-4 műszakos robot munkák vannak megspékelve olyan emberekkel akiknek a puszta létezése is bűn. Ha meg nem olyan a személyiséged ami ebbe belenyugszik és beleolvad akkor te egy szar vagy, a rendszer és az emberek kiközösítenek, megbélyegeznek és méginkább elmegy a kedved a munkától ahelyett, hogy pozitív tapasztalatokat szereznél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!