Küzd valaki OCD-vel, perfekcionizmussal?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy sokat rendezkedsz, túl pedáns vagy, és hiába csinálod, sohasem lesz tökéletes. Én hiába pakolok át mindig mindent a szobámban, soha nem érzem azt, hogy elég jó lenne.
Én már kezelés alatt állok, szertralint szedek. Csak érdekelnek mások tapasztalatai.
2023. szept. 24. 20:28
1/8 anonim válasza:
Akkor lesz tökéletes, ha te úgy fogod érezni.:)
2/8 anonim válasza:
Az OCD nem perfektcionizmus!
Az OCD kényszeres gondolatok és cselekedetek láncolata amit csak egy “rítus” tud feloldani.
3/8 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, rajta van a papíromon. Nálam a rendezkedés a kényszeres.
2023. szept. 25. 00:43
4/8 anonim válasza:
A perfekcionizmus inkább az OCPD-re jellemző.
5/8 anonim válasza:
Kényszeresség, én például nem kezezek idegenekkel, ügyelek a tisztaságra, stb.
6/8 anonim válasza:
Alapvetően nekem nincs OCD-m, és magamat nem is fogom Dr Google segítségével diagnosztizálni, de ellenőrizgetős dolgaim azért vannak (pl. bezártam-e az ajtót, lekapcsoltam-e a tűzhelyet). Egyelőre nem gondolom, hogy problémás mértékűek lennének, nem megy el vele sok időm, és nem is uralják folyamatosan ezek a gondolataimat. Viszont nagyon perfekcionista vagyok. Elsősorban a munkámban, főleg apróságokat tekintve. Néha jól jön, mert észreveszek vagy elkerülök olyan hibákat vagy negatív helyzeteket, amiket más nem feltétlen, de ezt összességében zavaróbbnak élem meg, mint az ellenőrizgetést.
7/8 anonim válasza:
Nekem azt mondták, addig nem gond a kényszeresség, amíg nem hátráltat (nagyon) a mindennapjaimban. Hát eléggé hátráltat, pont ez a lényeg, de a magamfajta pont ettől nyugszik meg. És azt kell mondjam, az illetőnek igaza volt!
8/8 anonim válasza:
Van de teljesen másképp nyilvánul meg. Engem pl pont a szobám. Nem érdekel, mert ez nem egy maradandó dolog ahogy kinéz. Meg a depresszió miatt egy barát nem tudok megmozdítani bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!