Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy pszichopata lehet szerelmes?

Egy pszichopata lehet szerelmes?

Figyelt kérdés

Együtt voltam egy diagnosztizált pszichopata nárcisztikussal, aki a saját kollapszusai hatására jött rá, hogy valami nagyon nem oké nála.

Azt nem mondom, hogy könnyű vele de az egyik legszerethetőbb ember akit valaha ismertem. Ők hogyan élik meg a szerelmet, csak birtoklási vágy vagy valóban beindulnak olyan biokémiai folyamatok, mint a nem személyiségzavaros embereknél?

2023. szept. 5. 09:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A korábbi vagyok.

Érzelmes pszichopata? :D

Jó, legyen!:D

2023. szept. 8. 06:36
 12/25 A kérdező kommentje:
Illetve nagyon sok függ attól is hogy valaki elsődlegesen pszichopata e és csak másodlagosan nárcisztikus vagy fordítva, mert más a kettő!
2023. szept. 8. 08:23
 13/25 anonim ***** válasza:

Tényleg?:)

Hát szerintem meg, ha ha olyannal akad össze ez a kis aranyos elsődleges vagy másodlagos, akinek nem megy el a "józan esze" tőle :), azt ha megfeszül se tudja kicsinálni, ha meg igen, annak annyi.

Természetes szelekció:D

2023. szept. 8. 08:38
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

ma 08:38-as

Ennél nagyobbat nem is tévedhetsz. De örömujjonghatsz abban a hitben, hogy veled nem történhet ilyen, téged nem lehet hlyíteni és kicsinálni és nagyon okos vagy, hogy magasra emeled önmagadat leszólva másokat, hogy akinek problémája van, az annyit is ér. Lubickolhatsz ezekben az érzésekben, predesztinálva magadat egy dobogó felső fokára, de.... nem, nem így van. És szerencsére.... nincs igazán rálátásod erre.

A világképedről meg annyit, hogy ami a mesekönyvben van azt hiszed el, ha meg nem tudsz valamit, akkor meg megkérdezel egy papot.... ez kb mindent elmond, ahogy a többi reakciód is.

2023. szept. 8. 10:55
 15/25 anonim ***** válasza:

Hát ez van kedves utolsó:)

De lényeg, hogy ezek szerint Te óriási élettapasztalattal rendelkezel:)

Kívánom, hogy a jövőben ne kelljen ilyen emberekkel találkoznod.

Csak a mesekönyvekben olvass róluk.

2023. szept. 8. 11:29
 16/25 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok megint.

Amúgy nem értem, mi a problémád, leírsz egy csomó mindent, bizonygatod, hogy van empátiájuk, ami azonban ellent mond annak, hogy ez egy skálán mozog, aminek bizonyára van kezdeti és végpontja is. Tehát lehet valakinek tényleg nulla empátiája, ha a skála egyik végpontját vesszük alapul.

Empátia alatt én az érzelmi empátiát értem.

És szerintem a szociopaták is képesek rá, egyik családtagomat is ezzel diagnosztizálták, és hát igaz, hogy néha kiveri nálam a biztosítékot, de nagyon jó humora van. Szeretni azonban tényleg nem képes sajnos, de nem is várom el tőle. Illetve van most egy újabb ilyen ismerősöm:)

Nekem ő is cuki. Csak sajnos erőteljesen nárcisztikusnak is tűnik, ami azért zavaró. De ettől még nincs bajom vele, legalábbis amíg meg nem próbálna kiidegelni, mert akkor azt kapná, ami belefér:D

2023. szept. 8. 19:16
 17/25 anonim ***** válasza:
nem cukik. ha pedig narcisztikus felejtsd el.
2023. szept. 8. 21:03
 18/25 anonim ***** válasza:

16-os vagyok.

Persze, hogy nem cukik, igazad van, elég idióta szó rá. De ez már annyira aranyosan hülye, hogy kifejezetten szórakoztató.

Mondjuk én nem kötődök sok emberhez, lényegében saját gyerekemen kívül senkihez.Ha nagyon felidegesítenek, csak dühös vagyok és sajnos nagyon bosszúálló. De ilyen "traumás kötődésekre" nem vagyok képes.

2023. szept. 8. 21:34
 19/25 anonim ***** válasza:
48%

Én vagyok 14-es, meg a többi előtte pár

T. 15-ös...

azt írtam, hogy:

1. a pszichopaták tudnak szeretni általában, ahogy írtam (szociopaták kevésbé általában, mint ahogy te is ezt utóbbit írtad)

2. te írtad, hogy neked szociopatával volt dolgod, akik megint mások

3. írtam hogy szociopata és szociopata és pszichopata és pszichopata közt is vannak különbségek, nemhogy szociopata és pszichopata közt, ezek nem egy full homogén csoportok

4. igen, sajnos vannak-lettek tapasztalataim

5. értelmezni tudni kéne, amiket írtam

pl. van, hogy van alapból ennyi-annyi empátiája valakinek, ami sosem egy igen-nem végletes dolog, hogy van vagy nincs.... hanem egy érték

miközben empátiából is többféle van

de... a pszichopaták ha valakivel szemben g_cik, akkor az empátiájuk felülíródik önigazolásaikkal és elnyomódik... míg más esetben kevésbé, vagy nem nyomódik el amennyi van...

persze akad, akiknek minimális, de az is egy érték, egy skálán mozog... átlag embernek pl. elképzeled 100 "egység" aztán valakinek 1 vagy 2 vagy 10 vagy 50 .... ami valamerre akár változhat ilyen-olyan hatásokra is

2023. szept. 13. 13:13
 20/25 anonim ***** válasza:

Sajnos, én már csak ilyen buta vagyok, nem tudok szöveget értelmezni:)

Semmi baj!

2023. szept. 13. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!