Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lesz ha antipszichotikumot...

Mi lesz ha antipszichotikumot veszek be úgy, hogy nem vagyok skizofrén?

Figyelt kérdés

Tegnap írta fel a pszichiáterem de nem vagyok skizofrén hanem depressziós, szorongás, vagdosom magam néha. Akkor mi lesz ha beveszem a gyógyszert, le fog nyugtatni? Azért nem kérdeztem meg, mert azt hittem ez is valami nyugtató amit felírt.😢

Kventiax gyógyszer 25 mg

2023. szept. 2. 16:12
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Én is depresszióra kaptam antipszichotikumot. Sokkal jobban vagyok tőle, amire vigyázz, hogy nagyon megnövelheti étvágyat.
2023. szept. 2. 16:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát az nem jó, nem szeretnék meghízni 😢 Hogy érted, hogy jobban lettél jobb kedved lett tőle vagy csak nyugodtabb lettél?
2023. szept. 2. 16:40
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Én a Frontin helyett kaptam depressziósként, hogy tudjak aludni, segített, viszont hízlal
2023. szept. 2. 21:09
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Szorongás gátló és nyugtató hatása van. Én depresszióra, szorongásra és álmatlanságra kaptam. Ez kb. az egyetlen gyógyszer, amitől valóban jobban érzem magam. Főleg az álmatlanság részre, amiből teljesen kihozott 20 év szenvedés után.

Nyugodtan szedd, a 25mg amúgy is nagyon kicsi dózis (800-ig lehet emelni).

2023. szept. 3. 13:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
25 mg az altat csak. Viszont ha egyszer raszoktal utánna K v a szar elhagyni a kventiaxot. Mérlegeld. És sok mellékhatása is van, nm csak a hízás. Én is szedem,de nekem míg élek muszáj szednem.
2023. szept. 3. 21:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#3 vagyok. Én végül amiatt raktam le, mert bedugult tőle az orrom, de teljesen. Szörnyű volt. De csak kb 1 év után jött ki ez a mellékhatás. Persze addigra már hiztam is vagy 30 kilót. De amúgy van egy barátnőm, ő meg nem hízott tőle egy grammot se.
2023. szept. 3. 22:44
 7/9 anonim ***** válasza:
59%
Ez a kemény ilyet olvasni hogy amíg élünk muszáj szedni
2023. szept. 4. 17:26
 8/9 anonim ***** válasza:
52%

quetiapine 25 mg az csak alvasra jo. 150mg mar antidepresszans hatas.

Teljesen rossz otlet major depressziosnak pszichotikus-jellemzo tunetek nelkul adni antipszichotikumot. Iszonyu sok rizikoja van amik nem ritkak, szedjetek ezerrel, en kerulom oket, azok tenyleg mergek, az antidepik nem, de az antipszichok azok mergek. Max akkor ha pszichotikus vagy, de egyebkent nem. Parkonsonizmustol kezdve QT intervallum megnnyulas, tardive diskynesia, es egy csomo olyan mellekhatas amik valodiak es az antidepiknel nincsenek vagy aligha vannak - ott kb. olyan szinten mint a hirtelen halal azaz kb 0%. De antipszichonal ott valos esely van distoniara meg minden ilyen szarra.

2023. szept. 4. 21:20
 9/9 anonim ***** válasza:
65%

Max akkor ha pszichotikus vagy, de egyebkent nem.

És ezt vajon hogy állapítják meg

Mert egy depis is nézhet ki már úgy mint egy őrült

2023. szept. 4. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!