Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy fogadjam el?

Hogy fogadjam el?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom, mindig három gyereket szerettem volna.

Sajnos időközben kiderült, hogy skizofrén vagyok, amire nagyon sok gyógyszert szedek, várandósság alatt ezeket abba kellene hagyni, de akkor meg pszichésen omlok össze.

Hogyan dolgozzam fel, hogy sosem lehet gyermekem?

27/N

2023. ápr. 15. 12:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Sajnálom! Pszichológushoz jársz?
2023. ápr. 15. 12:50
 2/17 A kérdező kommentje:
Igen
2023. ápr. 15. 12:50
 3/17 anonim ***** válasza:
13%

Ki mondta, hogy nem lehet gyereked? Ha nem a kezelőorvosod, akkor nem kompetens ember.

Ha csak magadnak beszéled be, akkor meg pláne hülyeség ezen agyalni.

Nekem volt pszichiátriai kezelt barátnőm. Elég komoly volt a kapcsolat, a gyerekvállalás is szóba került. A pszichiáterével is beszéltem. Nehezebb, több tudatosságot igényel a gyerekvállalás, vannak kockázatai, de egyáltalán nem volt kizárva az orvos szerint.

2023. ápr. 15. 12:58
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

Akármennyire fáj, én nem kockáztatnék, hanem ha tünetmentes vagy stabilan a beállított gyógyszereiddel és nincsenek zavaró mellékhatások, akkor örülnék, mint majom a f*rkának!

HA összeomlanál, az a párodnak és a gyerekednek is nagyon nehéz lenne!

2023. ápr. 15. 13:01
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok: ja, egyébként az idő segít. Tudom, közhely, de igaz. Nekem sem lett gyerekem (más, rajtam kívülálló okokból), pedig én is világéletemben "sok" gyereket szerettem volna. Ma már nem hogy nem bánt, de még örülök is neki, hogy így alakult. (40N)
2023. ápr. 15. 13:03
 6/17 A kérdező kommentje:
Sajnos a kezelőorvosom és a pszichológus is mondta, hogy a gyermekvállalás számomra nem opció.
2023. ápr. 15. 13:03
 7/17 anonim ***** válasza:
24%

Egyébként, ha tényleg nem lehet, az örökkbefogadás még szóba jöhet.

Párkapcsolatban vagy?

2023. ápr. 15. 13:04
 8/17 anonim ***** válasza:
83%
7. Szerinted skizofrén kaphat gyereket? Most ezt komolyan mondod?
2023. ápr. 15. 13:09
 9/17 A kérdező kommentje:

Sajnos nem lehetek örökbefogadó!

Az alkalmasságin nem felelek meg, ott kizáró tényező ez a betegség.

2023. ápr. 15. 13:11
 10/17 anonim ***** válasza:
94%

Erős vagy hogy ezt így belátod, büszke lehetsz magadra. Találj más célt az életednek. Akár hobbit, vagy járd körbe a világot, alakits ki olyan életet amely gyerek nélkül is boldoggá tud tenni. A gyerekre szánt pénzből rengeteg terv megvalósulhat.

Vagy keress olyan társat aki elvált és a gyerekek hétvégente vele vannak, akkor teljesen nem marad ki a gyereknevelés az életedből.

2023. ápr. 15. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!