Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy fogadjam el?

Hogy fogadjam el?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom, mindig három gyereket szerettem volna.

Sajnos időközben kiderült, hogy skizofrén vagyok, amire nagyon sok gyógyszert szedek, várandósság alatt ezeket abba kellene hagyni, de akkor meg pszichésen omlok össze.

Hogyan dolgozzam fel, hogy sosem lehet gyermekem?

27/N

2023. ápr. 15. 12:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%

Nem azt írta,hogy nrm.szülhrt hanem.hogy semmien úton módon nem.nevelhet gyermeket!

Nagyon sajnálom!

A psichológus nem.tud tanácsolni valamit hogy tedd magad ezen túl?

Másik életcélt kell keresned,sajnos én mást nem.tudok tanácsolni

2023. ápr. 15. 13:19
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez egy faramuci helyzet, de első a te egészséged! Ha nem szeded a gyógyszert és összeomlasz, akkor nem fogod tudni kihordani sem pedig felnevelni a gyermeket.

Meg kell találnod másban az örömet. Pl háziállat.

Egy kiskutyát is lehet babusgatni, szeretni. Ha pedig ne adj Isten romlik az állapotod és már nem tudsz róla gondoskodni, akkor el tudod ajándékozni egy másik gazdinak. A gyerekről pedig ha törik, ha szakad gondoskodni kell. Nem lehet csak úgy adni-venni.

Nyílván a kutyusnak sem tesz jót a gazdicsere, de azért mégis másabb mint egy gyerek.

2023. ápr. 15. 13:22
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, hasznos és megértő válaszokat kaptam! Ment a zöld kéz mindenkinek
2023. ápr. 15. 13:28
 14/17 anonim ***** válasza:
92%
A skizofrénia amúgy is örökölhető betegség, jobb is ha nem adod tovább. Én legalábbis nem szeretném továbbadni a krónikus betegségem ha genetikai lenne. Mivel úgyse lehet,próbálj ezen nem rágódni,próbáld megismerni önmagad.
2023. ápr. 15. 14:24
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van olyan ismerősöm, aki úgy érzi, hogy nem tudna felnevelni egy gyereket, de imádja őket. Szokott átjárkálni hozzánk, egész napokat elvan a babával (felügyelettel), a baba is imádja őt. Tudom, hogy ez nagyon távol van a saját gyerek nevelésétől, de legalább valamennyire betekintést nyer ebbe is, és 12 óra babázásba igencsak bele lehet fáradni úgy, hogy este jól essen végre egy kis nyugi. Esetleg valami ilyen opció akár most, akár a jövőben? Sajnálom a helyzetet, de nagyon büszke lehetsz magadra, hogy ilyen tudatos vagy. Kitartást!
2023. ápr. 15. 17:37
 16/17 A kérdező kommentje:
Pár héten belül megszületik nővérem kisfia, igaz, nem lakunk közel egymáshoz, de legalább tudom majd egy kicsit babusgatni, játszani Vele, nézni ahogy felnő...❤️
2023. ápr. 15. 17:42
 17/17 anonim ***** válasza:

Az én anyukám a születésem után pár hónapra lett beteg először,majd

évek múltán időről-időre,egyre gyakrabban jött ki rajta.

Tönkre tette az egész életemet,a tesómét,mindenkiét.

Ennél minden jobb,még a rák is.Harminc éve megkeseríti

az életünket ez a betegség,megoldás nincs.Most adtuk be idősek otthonába,

ott be vágták hasonló demens emberek közés, de nem volt jobb

megoldás..Mi nem tudtuk ápolni tovább..Ez egy életre szóló

rémálom,ne akarj ilyet a gyerekednek.. :-(

2023. ápr. 26. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!