Egy nagyon okoskodó pszichológus akihez járok azt állitja nem kéne antipszichotikumot szednem mert nem vagyok szkizofrén. Viszont voltam a SOTE-n bent feküdtem , és tesztekkel, vizsgálatokkal igazolták a skizofréniát. Mit tegyek?
A két terapeuta beszélgessen el erről, add meg nekik egymás elérhetőségeit.
Te hogy érzed egyébként, kinek van igaza?
Abszolute veszélyes ilyen pszichológushoz járni. Képzeld el, hogy elhiszed neki, nem veszed be a gyógyszeredet és valami súlyos következménye lesz.
Nyilván tudod magadról, hogy skizofrén vagy, valószínűleg elég nyilvánvaló.
Másik, hogy miben tévedhet még, ha egy ilyet benéz?
A pszichológussal való kapcsolat egy nagyon bensőséges, intim viszony. Szinte jobban meg kellene válogatni, mint az életünk párját.
Sokan úgy vannak vele, hogy ha már pszichológus, akkor mindegy ki, legyen közel, legyen viszonylag olcsó, mert mindegyiknek tudnia kell bánni a betegével. Pedig nagyon személyre, lélekre szabott, itt is nagy a szórás.
Te még úgy látszik itt is ragaszkodsz egy bántalmazó kapcsolathoz, ahelyett, hogy váltanál. Így sosem leszel jól.
Abszolút nem bízol benne, viszont saját magadat megkérdőjelezed. Nagyon nem jó így. Válts! Gyógyszert szedj, hiszen nem írják azt csak úgy fel.
Én is azt mondom, hogy mikor betegségről beszélünk az az orvos kompetenciája.
Szerintem a pszichológus inkább a lelki dolgokra valóak. Nálad nem az áll fent, hogy lelkileg vagy padlón és arra kell gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!