Mièrt hányok, ha ideges vagyok?
Panik rohamod van valszeg. Idegessegtol lehet rosszullét. Ez csak biologiai resz.
A gond a psziches resz. Gondolom parazol a vezetestol megis.
Esetleg vagy nem enni elotte vagy epp az, hogy enni. Valamit ami kicsit nyugtato a gyomrodnak. Pl banant. Nekem a savamra is jo ha kell, illetve a cukortartalma is kicsit segithet.
Egyebkent mehetsz pszichologushoz, pszichiaterhez.
Annyiban helyesbíteném #1-et, hogy ez NEM pánikroham. Ez "egyszerűen" csak szorongás.
A szorongásnak számos oldala van. Lehetnek negatív gondolatok is ("jajj mi lesz", "úristen, mit fognak gondolni", stb), de ugyanígy a szomatikus (testi) tünetek is ide tartoznak. Kézremegés, gyomorgörcs, izzadás, szapora szívverés, vagy wc-re kell szaladni... ezek mind-mind ide tartoznak.
Pontosan az idegesség és a stressz váltja ki belőled. Hogy mitől, azt akkor ezek szerint nem tudni. Pszichológus segíthet ennek a feltárásában. A pszichiáter nyugtatót írna fel.
Relaxáció egyébként segíthet ennek a KEZELÉSÉBEN. Azért emeltem így ki, mert valószínűleg van valami belső, mélyebb pszichés tartalom, ami azt okozza, hogy szorongsz ettől a valamitől. A relaxáció tüneti kezelés, de az eredeti, mélyebben lappangó okot nem szünteti meg. Ahhoz le kell ásni.
Gyomorideg...
Sokkal fontosabb lenne annak a kérdésnek a boncolgatása, hogy mi miatt van ez a félelem, szorongás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!