Gyerekkori traumák feldolgozása?
Sziasztok. Arra vagyok kíváncsi, hogy vannak-e itt olyan személyek, akiknek sikerült pszichológus/pszichiáter segítségével feldolgozni több évtizeddel ezelőtt történt gyerekkori traumákat.
Generalizált szorongás,pszichoszomatikus tünetek, pánikbetegség formájában van jelen az életemben a múltbéli események traumája.
Voltam pszichológusnál, egy alkalom után azt javasolta, hogy menjek befekvős vagy járóbeteg ellátó intézménybe (Tündérhegy vagy Szolnok). Nekem mindkettő baromi messze van, és munka család mellett nem tudom megengedni magamnak. Kicsit amúgy olyan érzésem volt a pszichológussal kapcsolatban, hogy le akar rázni. Fél óra alatt letudta ( magán).
Keressek fel pszichiátert vagy másik pszichológust? Szeretnék leásni mélyre, nagyon ki akarok jönni ebből az állapotból.
Ti mit tanácsolatok?
Válaszokat előre is köszönöm.
Ilyenen én is voltam. Az a baj, hogy a TB-s pszichológus max pszichoterápiára ír be, de annak meg konkrétan semmi értelme. A magán pszichológus meg csak a pénzt akarja. Eltelik 4-5 alkalom úgy, hogy minden alkalommal fizetsz 10-15-öt és mindig "egyre jobb a fejlődés, de még sokat kell tenni". Az csak egy beszélgetőpatrner pénzért.
A pszichiáter meg nem foglalkozik ilyenekkel, ír fel neked valami stresszoldót ha a pszichológus úgy mondja neki, de amúgy vele meg nem fogsz beszélgetni.
Nekem saját magamnak sikerült úgy, hogy életmódot váltottam. Próbáld meg te is.
Nekem úgy nagyjából.
Kérdező! #2 teljesen ökörséget mond.
"Az a baj, hogy a TB-s pszichológus max pszichoterápiára ír be" Mást nem is tehet, mert nem orvos.
"A magán pszichológus meg csak a pénzt akarja." Nyilván, ahogyan az összes magán szemész és magán plasztikai sebész és a magán gasztroenterológus. Sőt, minden magánzenetanár is. ... Van, amelyik csak a pénzt akarja, de attól előbb-utóbb elkopnak a kliensek.
"Eltelik 4-5 alkalom úgy, hogy minden alkalommal fizetsz 10-15-öt és mindig "egyre jobb a fejlődés, de még sokat kell tenni"." A TB-s 4 alkalom nem elég a megoldásra, legfeljebb arra, hogy kiderül, mi a probléma, és hogy a betegnek megfelelő lesz-e a beszélgetős kezelés (azaz a pszichoterápia), de azt már magánban. És akkor ott nem a nulláról kell kezdeni.
#2! Kevés olyan pszichikai baj van - és a felnőttkorban problémát okozó gyerekkorból maradt dolgok egyike sem ilyen - amit meg lehet oldani 3-10 találkozó alatt. Ez nem olyan, hogy megszurkálunk, piros pöttyöd van, tehát ne egyél mogyorót vagy most kimetszünk 10 lipómát, oszt isten áldjon.
"A pszichiáter meg nem foglalkozik ilyenekkel, ír fel neked valami stresszoldót ha a pszichológus úgy mondja neki, de amúgy vele meg nem fogsz beszélgetni." Ez is marhaság. Van amelyik pszichiáter végez pszichoterápiát vagy pszichoanalízist, van amelyik (a többség) nem, és a pszichoterápiát pszichológushoz irányítással végezteti.
Kérdező! Én évekig jártam pszichológushoz. Úgy gondolom, hogy a bajok nagyját megoldottuk stb. Azért lett annyi év és nem a fele, mert én voltam merev, sok minden gondolatot elutasító baromarcú, és nem végeztem a házileckét elég szorgalmasan.
Nincs garancia arra, hogy az első pszichológus módszere vagy személye megfelel neked (de remélhetőleg meg fog). Ekkor újat kell keresni. Ha nem jó, akkor sem a fodrásznál, sem a péknél nem szokás kitartani, itt még ennyire sem szabad, ha nem jó.
43F
#21:27
Te azt sem tudod mi az hogy pszichológus de okoskodsz....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!