Pszichiátriai anamnézisen mit jelentenek a "!" Jelölések mondat végén ?
Figyelt kérdés
Még egy orvosi leletben sem láttam, hogy felkiáltójelet használtak volna.2023. aug. 31. 15:01
1/9 anonim válasza:
Látni kellene a mondatot, és / vagy a szöveg környezetet is. Mert anélkül nehéz bármit is válaszolni.
2/9 anonim válasza:
Amit bármilyen más szövegben jelenthet.
3/9 Szervizmérnök úr válasza:
Általánosságban kiemelést jelent, figyelemfelhívást, hogy ez valami lényegi elem.
Aki olvassa, véletlenül se kerülje el a figyelmét!
Ez egy felszólító mondat volt, azért tettem felkiáltójelet.
4/9 anonim válasza:
Fontos dolgok.
Nem pszichiátrián dolgozom, nálunk felkiáltójel lehet pl. a gyógyszerérzékenységnél, ha valakiben fém van (ekkor nem mr-ezhető, vagy ha többször visszautasított valami fontos műtétet.
Covid időkben az oltatlan után is raktak felkiáltójelet.
5/9 anonim válasza:
4-es Válaszírónak arra a válaszára hogy "Covid időkben az oltatlan után is raktak felkiáltójelet." - Az én záró jelentésemben Covid időszakban ez áltt: "Rizikófaktorok: negal COVID Oltás: oltatlan COVID fertőzésen átesett: Nem Gyorsteszt: OMSZ, SBo neg." - Soha sem kaptam el a Covidot. Szerencsére. Igy minek is az oltás. Amúgy már rég le ment a Covid járvány igy értelmetlennek tartom a Covid oltást is, és az ezzel járó meg különböztetést is.
6/9 anonim válasza:
Ha vicces választ írnék: azt jelenti, h a pszichiáter véletlenül tette oda, vagy fontoskodott. De amúgy biztos jelent vmit, amit ők egymás közt tudnak értelmezni, de szerintem bátran kérdezz rá. Tőle kérdezd meg, a válaszából rájöhetsz dolgokra. Őszinte e, vagy terel, vagy hazudik, bármi, ahogy reagál erre a kérdésedre, az sokkal fontosabb lesz, mint a felkiáltójel
7/9 anonim válasza:
Mondjuk pszichiátrián hasonlókat szoktam látni:
Többször visszatérő panasz!
Xy gyógyszer mellékhatása!
Nem együttműködő!
Problémás családi háttér!
Nem szedi!
Nem jelent meg!
Agresszív!
Családban gyakori idevágó dolog!
8/9 anonim válasza:
hát akkor egyértelmű! Számára ez fontos, az illető pszichnek ez a becsípődése, srupulusa vagy mije, nála ez a lényeg, ezért kiemeli egy jellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!