21 évesen lehetséges memóriaromlás, elbutulás? Mit tudnék tenni ellene?
Figyelt kérdés
Kb 2-3 hónapja kezdődött és érzem magamon hogy egyre súlyosbodik, viszont olvastam, hogy ilyen fiatalon az elbutulásnak (demencia) elég kevés a valószínűsége.
Azt érzem magamon hogy teljesen dekoncentrált vagyok, olyan dalszövegeket felejtek el amiket eddig tudtam és gyakran hallgatok, illetve a beszéd is nehézkes, mivel a mondat felénél elfelejtem mit akartam mondani stb. Néha olyan érzésem is van, hogy csak nézek ki a fejemből és nem fogom fel mi van előttem. Iszonyatosan zavaró, mivel mindig is az a srác voltam akinek vágott az agya és odafigyelés nélkül emlékezett mindenre.
Valakinek van hasonló tapasztalata? Mit tudnék ez ellen tenni? Elég zavaró, picit szorongok is már emiatt.
Előre is köszönöm a válaszokat!
2023. aug. 29. 17:33
11/12 anonim válasza:
Az agytumort, alzheimeert es egyeb oeokolt genetikai agyleepuleses korkepeket el is felejtettem... persze nem kell egybol a legrosszabbra gondolni. Egzotikua teruleteken meg agyevo amoba is elofordul, ami az orruregen keresztul is bejuthat az agyba. Friss hir, hogy Ausztraliaban egy kognitiv es hangulatzavarokkal kuzdo no agyaban fonalferget talaltak.
12/12 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Mint kiderült, pajzsmirigy alulműködésem van, ami okozhat szellemi zavartságot, koncentrációs és memóriazavarokat. Ilyen időszakom volt a nyáron. Már szedem a gyógyszert és azóta nagyjából visszaálltak a dolgok a régi megszokott kerékvágásba. Köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszolt, szerettelek volna titeket tájékoztatni arról, hogy már jól vagyok!
2023. nov. 19. 16:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!