Trauma és depresszió okozta "elbutulásból" meglehet gyógyulni?
A helyzet a következő. Ért egy nagyon súlyos érzelmi trauma. Egy érzelmi bántalmazó kapcsolatba sikerült beleragadnom majdnem egy évig, előtte pedig a családom bánt velem hasonlóan.
Az iskolában mindig a legokosabbak közé tartoztam tanulás nélkül is, főleg a matek ment nagyon jól. A világról és úgy általában rengeteg témáról megvolt a saját véleményem, lehetett velem beszélgetni. A bántalmazó kapcsolatok alatt jártam pszichoterapeutákhoz, és többen is megjegyezték, hogy milyen intelligens vagyok.
Most viszont lassan 4 évvel (és legalább 3 elfogyasztott terapeutával a hátam mögött) a fent leírtak egyike sem jellemző rám. Állandóan bambának néznek az emberek, több munkahelyen is én voltam a "hülye". Nem veszek észre dolgokat, mindent elfelejtek, nehezen megy az emlékezés. A régi véleményeim egyike se maradt meg, mintha eltörölték volna a személyiségem. Az agyam kong az ürességtől, nincs mit mondanom soha. Néha egy beszélgetést is nehéz fenntartanom. Egy iq teszt feladatait se tudom megoldani. A régen könnyűnek számító matekpéldák felett most egész estéket képes vagyok töprengeni. Kreatív gondolatom nincs, csak szenvedek.
Vissza fog még térni valaha a régi személyiségem? :/
Nem szoktál nagyon szorongani? A szakmád mennyire érdekel, illetve a meló amit csinálsz?
Nekem is vannak hasonlók, nem ennyire durva mértékben, viszont engem már nem érdekel. Csak boldog akarok lenni, és tojni a többi ember fejére.
Illetve nem szedsz antidepit, mert az tud még hasonlókat okozni. Én most szedek, és emiatt nem nagyon vagyok érdeklődő, csak ha tényleg érdekel valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!