Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet normális aki öngyilkos...

Lehet normális aki öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
Ha valaki logikus gondolatok alapján dönt úgy, hogy nem akar élni. Végülis sajnos egy olyan társadalomban élünk ami tönkreteszi a bolygót az emberek gyilkolják egymást, háborúk stb. A legtöbb ember tudja ignorálni ezeket a dolgokat de én nem. Szégyellem, hogy az emberi fajhoz tartozom. Nem látom az értelmét ennek az életnek, mókuskeréknek, igazságtalanságok elviselésének ezért lennék inkább öngyilkos

2023. aug. 27. 11:40
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
61%

Csak az a normális

Ki az a hülye aki ezt a szemet igazságtalan életet elviseli, főleg ezt az értelmetlen korforgast

2023. aug. 27. 15:31
 22/29 anonim ***** válasza:
80%

Vannak akik annyira szeretik életük bizonyos részeit (család, barátok), hogy nem akarják elengedni. Ezek az emberek nem hülyék, csak erősek.

2023. aug. 27. 15:34
 23/29 anonim ***** válasza:

Én megértem, hogy lehangol a világ, szerintem jogos, egyetértek. Viszont nem szabad elhamarkodottan kísérletezgetni, mert ha nem sikerül, maradandó károsodásod is lehet. Világkép kérdése is a dolog. Te hiszel abban, hogy van természetfeletti világ, a lelked tovább él, és a tetteinknek vannak következményei? Illetve, attól függetlenül, hogy ez a világ egy elb”ott hely, attól még nem biztos, hogy örökké ilyen lesz, vagy minden hely ilyen.

Én például hívő vagyok, tehát hiszek a személyes Isten létezésében (Istent nem személytelen erőként fogom fel), és hogy Ő jó, annak ellenére, hogy mi van a világban. Másképp nem is tudnék létezni. Ezzel kapcsolatban felmerül a teodicea (ez egy filozófiai fogalom), tehát, ha Isten jó és mindenható, akkor miért van szenvedés és gonoszság a világban? Keresgettem a témában és az ún. iréneuszi teodícea felfogásban látok igazságot. Morális karaktert úgy lehet kifejleszteni, ha ellent tudsz állni a rossznak, a jót választod. Anélkül, hogy fejed felett ott állna direktben Isten egy bunkósbottal, hiszen, nem látjuk ebben a világban, hogy Ő létezne, a hit egy opció.

[link]

Két dogmában nem tudok hinni a kereszténységen belül: (1) „örök” pokol (2) a Biblia egésze egyenlő színvonalúan Isten szava.

Ja és hogy miért hiszek a természetfeletti világ létezésében, ami számomra 100% biztos? Kicsit keresgetni kell, és rengeteg tapasztalat utal rá. Az ember közvetlenül felveheti a kapcsolatot a természetfeletti világgal, misztikus élményei lehetnek, spirituális segítőket hívhat be életébe. Ez az út nem tanácsos!! Annyi a titka, hogy el kell hallgattatni a gondolataidat, miközben éber maradsz. Rengeteg féle praktika van erre, mind ugyanoda vezet (agykontroll, meditáció, gyertyalángra összpontosítás, mantra ismételgetés, stb.) Viszont sajnos, mint ahogy a materiális világban van mindenféle ember, a természetfeletti világban is mindenféle szellem van, és te nem tudod megítélni, hogy milyen, mert jónak is kiadhatja magát. Akik belekeveredtek ilyesmibe és elvesztették a kontrollt, Jézus nevének segítségül hívása (és ezen praktikák elhagyása értelemszerűen) szokta megszüntetni a terrort. Ez az irányba mutat, hogy Jézusnak valóban nagy hatalma van. Egy kissé durvább példa:

https://www.youtube.com/watch?v=S7h9gjjEBEY&t=5s

2023. aug. 27. 17:52
 24/29 arpi1969 ***** válasza:
70%
pécsen volt egy 23 éves lány olyan szép volt mindene a haja satöbbi hogy alig mert az ember ránézni. Olyan gazdagok voltak mint kevesen, a llánynak saját lakása a hegyen, az apja a Pogányi polgármester. A lány többször felment a TV toronyba de elkapták, mígnem egyszer sikerült leugrania (250m). --("Kár érte, kiváló ügynök volt") --ezt a haverom mondta itt van és mindenből viccet csinál.
2023. aug. 28. 13:05
 25/29 anonim ***** válasza:

Szerintem van benne valami.

Viszont nagyon nagy bátorság kell hozzá szerintem

2023. aug. 28. 13:09
 26/29 Senior Séf ***** válasza:
25%
Ha nem is normális, de megszokott. Elég, ha csak a kamaszkort nézed. Mindenki átesik olyan időszakon, amikor az öngyilkosságot fontolgatja.
2023. aug. 28. 16:01
 27/29 Kroms ***** válasza:

Ez van, természetes kiválasztódás. Ha valakinek minden megadatott, amiről mások egész életükben csak álmodnak, de mégsem akar élni, akkor a sors sem akarta, hogy éljen.

2023. aug. 29. 16:53
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lehet.Ez sok mindentől függ. Akik a Mamutnál ugrálgatnak, na azok nem normálisak, mert sok embernek okoznak rohadt nyomasztó/bizarr/sokkoló tapasztalatot. Amúgy meg aki elmúlt 18 éves az felnőttnek számít, mi döntünk az életünkről. Nagyon sok olyan idős/beteg ember van, akinek például nincs családja és magányban éli a mindennapjait vagy valami olyan betegségben szenved, ami nem gyógyítható, ők miért ne lehetnének öngyilkosok? Ilyen esetekben indokolható lenne az eutanázia.
2023. aug. 30. 13:35
 29/29 anonim ***** válasza:
Én beteg vagyok. Van férjem, két gyerekem, házam, autónk. Viszonylag jól élünk. Ebben a gazdasági helyzetben. De annyit szenvedtem 10 ev alatt, es meg csak 32 vagyok h szeretnék meghalni. Komolyan. Nem birom elviselni a fajdalmakat. Nem hiszem el h ezt erdemlem. Miert büntet engem Isten vagy akárki? Miert jut masnak egészség, nekem meg nem? Kegyetlenség bárki is rendezte így. És nem hiszem el h magamnak köszönhetem. Mert senki nem akar magának ilyen fajdalmas életét. Egy baj van h nem merem megtenni. Mert gyáva vagyok....
2023. szept. 13. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!