Lehet normális aki öngyilkos akar lenni?
Csak az a normális
Ki az a hülye aki ezt a szemet igazságtalan életet elviseli, főleg ezt az értelmetlen korforgast
Vannak akik annyira szeretik életük bizonyos részeit (család, barátok), hogy nem akarják elengedni. Ezek az emberek nem hülyék, csak erősek.
Én megértem, hogy lehangol a világ, szerintem jogos, egyetértek. Viszont nem szabad elhamarkodottan kísérletezgetni, mert ha nem sikerül, maradandó károsodásod is lehet. Világkép kérdése is a dolog. Te hiszel abban, hogy van természetfeletti világ, a lelked tovább él, és a tetteinknek vannak következményei? Illetve, attól függetlenül, hogy ez a világ egy elb”ott hely, attól még nem biztos, hogy örökké ilyen lesz, vagy minden hely ilyen.
Én például hívő vagyok, tehát hiszek a személyes Isten létezésében (Istent nem személytelen erőként fogom fel), és hogy Ő jó, annak ellenére, hogy mi van a világban. Másképp nem is tudnék létezni. Ezzel kapcsolatban felmerül a teodicea (ez egy filozófiai fogalom), tehát, ha Isten jó és mindenható, akkor miért van szenvedés és gonoszság a világban? Keresgettem a témában és az ún. iréneuszi teodícea felfogásban látok igazságot. Morális karaktert úgy lehet kifejleszteni, ha ellent tudsz állni a rossznak, a jót választod. Anélkül, hogy fejed felett ott állna direktben Isten egy bunkósbottal, hiszen, nem látjuk ebben a világban, hogy Ő létezne, a hit egy opció.
Két dogmában nem tudok hinni a kereszténységen belül: (1) „örök” pokol (2) a Biblia egésze egyenlő színvonalúan Isten szava.
Ja és hogy miért hiszek a természetfeletti világ létezésében, ami számomra 100% biztos? Kicsit keresgetni kell, és rengeteg tapasztalat utal rá. Az ember közvetlenül felveheti a kapcsolatot a természetfeletti világgal, misztikus élményei lehetnek, spirituális segítőket hívhat be életébe. Ez az út nem tanácsos!! Annyi a titka, hogy el kell hallgattatni a gondolataidat, miközben éber maradsz. Rengeteg féle praktika van erre, mind ugyanoda vezet (agykontroll, meditáció, gyertyalángra összpontosítás, mantra ismételgetés, stb.) Viszont sajnos, mint ahogy a materiális világban van mindenféle ember, a természetfeletti világban is mindenféle szellem van, és te nem tudod megítélni, hogy milyen, mert jónak is kiadhatja magát. Akik belekeveredtek ilyesmibe és elvesztették a kontrollt, Jézus nevének segítségül hívása (és ezen praktikák elhagyása értelemszerűen) szokta megszüntetni a terrort. Ez az irányba mutat, hogy Jézusnak valóban nagy hatalma van. Egy kissé durvább példa:
Szerintem van benne valami.
Viszont nagyon nagy bátorság kell hozzá szerintem
Ez van, természetes kiválasztódás. Ha valakinek minden megadatott, amiről mások egész életükben csak álmodnak, de mégsem akar élni, akkor a sors sem akarta, hogy éljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!