Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszánstól miért nem...

Antidepresszánstól miért nem vagyok boldog?

Figyelt kérdés

Már majdnem 6 hónapja szedem max dózisban Dulodet nevű gyógyszert.

Még mindig legszívesebben nem élnék, motiválatlan vagyok stb. Legalább a szociális szorongásomon segített egy kicsit... De kedvem még mindig nincs beszélgetni. Másik gyógyszer kéne?

Esetleg valami étel/ital ami akadályozza a felszívódását?

Energiaitalt szoktam inni 1-et reggel mondjuk attól jobb kedvem lesz egy ideig... Amúgy nem cigizek nem iszok alkoholt. Miért nem gyógyulok? 😞

2023. aug. 26. 18:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem boldogság hormon..
2023. aug. 26. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Soktényezős, nem tudhatjuk. Nekem a Remotiv beütött egy hét után, de az étrendem is fullos volt mellette. Többet kellene tudnunk, hogy esetleg ötletelhessünk. D vitamint, ómega-3-at szedsz? Energiaitalt ne igyál... 6 hónap nagyon sok, hogy szedheted ennyi ideig, ha nem hat?!

Hús? Tirozin, triptofán, taurin atb.?

2023. aug. 26. 18:53
 3/7 A kérdező kommentje:

Azért szedem, mert a szorongásra hat pl. könnyebben merek beszélni tehát valamennyire hat csak nem a hangulatomra...

Nem szedek most semmi vitamint..

Étrendem nem a legjobb mostanában azt eszem amit találok, mert nincs kedvem összerakni valamit/boltba menni.

Édességet kívánom mindennap sajnos 😞

2023. aug. 26. 18:59
 4/7 szőlőcukros_petraaa ***** válasza:
100%
Nekem is sokat kellett kirpobálnom míg az egyiktől rosszabul nem lettem, nem mondom hogy jobban lettem tőle de egy fokkal jobban. A gyógyszer nem varázs ütésre leszel jobbban. Időbe tellik
2023. aug. 26. 21:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gyógyszert kellene váltani, ha ez maximális adagban sem hat.

Azért boldog, örökké jókedvű, vidám pusztán a gyógyszertől nem leszel, de egy normál szintre fel tud hozni. Például hogy motiváltabb, energikusabb legyél.

Sajnos sokat kell kipróbálni, mire az embernél beállítják a jót, megfelelő adagban.

2023. aug. 27. 08:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 6 féle antidepresszánst próbáltam mindegyiktől csak rosszabbul lettem majd kipróbáltunk egy antipszichotikumot és valamiért attól jó kedvem lett és a szorongásom is megszűnt. Orvosom is meglepődött,de mondta kevesen,de vannak akiknek ez válik be és nem az antidepresszáns.
2023. aug. 27. 17:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajnos a gyógyszer nem boldogsághormon, iszonyatosan nehéz ha szürke szűrőn látod a világot, én már csak tudom, de próbáld meg keresni az apróbb boldogságforrásokat a napod folyamán. Ilyen például neked az energiaital. Nekem ez a szemlélet nagyon segített, mégha legyintettem is rá először. Illetve a barátaim elrángattak konditerembe, k…a sz.r volt először, de mentem aztán egy hónap után éreztem hogy jobban erzem magam. Emellett gitározni szeretek még, az nekem sokat segít. Lényeg a lényeg, ha nem segít a gyógyszer, ki kell próbálni másikat, de a gyógyszer sem minden, az csak a kezdő löket ahhoz, hogy motiváltabb legyél és magadtól ki tudj jönni ebből az állapotból. Kitartást kívánok, jobb lesz, hidd el!
2023. aug. 28. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!