Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezidáig azt hittem, hogy...

Inloveindostoevskybooks kérdése:

Ezidáig azt hittem, hogy érett vagyok érzelmileg, nálatok is előfordult ez?

Figyelt kérdés

Mostanában kezdtem szakemberhez járni, két elnyomott trauma miatt. Az utóbbi ambuláns lapon az állt, hogy emocionálisan éretlen vagyok, az érzelmeim túlzott dominanciáját látja, és hogy hangulati ledáltságom van. Lent megemlítette azt is, miszerint diszharmonikus személyiségfejlődésem van. (ezt ezidaig sosem írta fel)

Hogy őszinte legyek, nem értem teljesen.

Mit foglal magában a diszharmonikus személyiségfejlődés, és az a tény, hogy a érzelmeim dominálnak?

2023. aug. 23. 08:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha érzelmeid dominálnak (azaz uralkodnak), az azt jelenti, hogy kevésbé vagy képes tárgyszerűen, racionálisan értékelni a helyzeteket.
2023. aug. 23. 08:56
 2/13 anonim ***** válasza:
53%
Én eleve nem használnám emberre az érett és éretlen szavakat, szerintem ezeket hagyjuk meg a gyümölcsöknek!
2023. aug. 23. 09:03
 3/13 anonim ***** válasza:
38%

Járj továbbra is, ki fog tisztulni a kép. 😊

Én nagyon örülök, hogy elkaptad azt a pillanatot, amikor megértett rá a személyiséged, hogy szakembert keress.

Hatalmas virtuális ölelés. 🤗

2023. aug. 23. 09:14
 4/13 anonim ***** válasza:
#2 a szinonima kifejezés mond neked valamit? Hülye kérdés, nyilván nem.
2023. aug. 23. 09:18
 5/13 A kérdező kommentje:
#3 köszönöm szépen! ❤️
2023. aug. 23. 09:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mondták rám kamaszkoromban, hogy érettebb vagyok, mint az átlag. Azt hittem, hogy ez jó. Hát most több, mint duplaannyi évesen sehol sem tartok az életemben. Mit is jelent akkor érettnek lenni?
2023. aug. 23. 09:29
 7/13 anonim ***** válasza:
72%

Parentifikáció.

Hajlamosak büszkeségként megélni sokan, ha egy gyerek, különösen lány, már 10 évesen meg tud főzni, meg bevásárolni, csekket befizetni. És büszkék, hogy jaj, milyen érett. Köze sincs sajnos hozzá. Valójában itt a szülők éretlenek érzelmileg, a gyerek megtanulja, hogy csak ő van, senkire nem számíthat.

És felnőttként is megfelelni akar, meggebed, de nem jön a szeretet sem, és önmagát sem találja.

Ilyesmi lehet nálad is 6-os.

2023. aug. 23. 09:39
 8/13 Rengarzzz ***** válasza:
27%

Másodlagos pszichopata vagyok ASPD (Szociopátia)

Gyakorlatilag az ellentéted vagyok (kevés érzelemmel rendelkezem, ezért amit írok, mondok, cselekszem logikai alapon nyugszik

A diagnózisod annyit jelent, hogy emocionalis beállítottságú vagy logikai helyett.

A döntéseid nagy részét befolyásolja, hogy hogyan érzed magad ahelyett hogy mit kéne csinálnod vagy hogyan kéne viselkedned.

Az íráskeped alapján valószínűleg nő vagy, és abszolút nincs semmi probléma ha az erzelmeired hallgatsz sőt! sőt! Ez nagyon feminin, nőies gondolkodás mód, ami a társadalom számára vonzó emberi tulajdonság.

2023. aug. 23. 14:02
 9/13 anonim ***** válasza:
61%
Dehogy vagy pszichopata, utolsó.
2023. aug. 23. 14:05
 10/13 Rengarzzz ***** válasza:
91%

Mondok egy példát az emocionalis viselkedésedre.

A felhasználó neved az hogy

"Inloveindostoevskybooks"

Ez egy nagyon erős érzelmi hozzáállás. miért? Mert egy érzelem alapján választottál nevet, kötődést mutatsz Dostoevsky iránt illetve a Könyvei iránt is, te szereted ezeket a könyveket, én gyakorlatilag nem tudok kötődni jóformán semmihez, tehát ez a név választás például eszembe sem jutott volna.

Ahogyan ezt a nevet kigondoltad magadnak, ugyan ezen az érzelmi alapon hozod meg a döntéseid nagy részét a nap 24 órájában.

2023. aug. 23. 14:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!