Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A szorongás tényleg ennyi...

A szorongás tényleg ennyi mindent tud kiváltani?

Figyelt kérdés

Van hogy egész nap szorong az ember? Megállás nélkül.

Olyankor mellkasi nyomás is társul hozzá, és ilyenkor (bocsánat) el kell mindig mennem nagy wc-re, van hogy egymás után többször is. Figyelem testem reakcioit, hogy hol fáj, mi fáj, hol zsibbad. Ilyenkor magas a vérnyomásom és a pulzusom is. Félelem is van bennem. Ha mosolyogni kell akkor érzem hogy nem őszintén mosolygok.

Ha elmegyek valamerre,vagy ha vendégek vannak nálunk akkor semmi bajom nincs, általában itthon jön csak rám. Hülyén hangzik de van hogy belépek a bejárati ajtón és már érzem magamon a szorongást.

Félek az éjszakától, félek aludni. Van hogy éjszaka riadok fel hogy nyom a mellkasom izzadok és remegek, és hiába iszok ki van száradva a szám. Ilyenkor is a vérnyomásom az egekben van...150, a pulzusom pedig 130.

Az elmúlt évben két kardiológusnál is jártam akik mindent rendben találtak a szívemmel. Szervi bajom nincs. Az utóbbi orvos refluxra gyanakodik. Vérvételi eredményem tökéletes.

Akkor mi lehet a bajom? Merre induljak tovább milyen kivizsgálásra?

4 éve történt egy trauma a családban. Igazából azóta vannak ezek a tüneteim,de az elmúlt fél évben szinte elhatalmasodott rajtam és a mindennapjaimat megkeseríti.

Köszönöm hogy elolvastad és meghallgattál!

2023. aug. 19. 13:45
 1/10 anonim ***** válasza:
28%
Ez szóról szóra pontosan a férjem amit leírtál. 21 éves korától van pánik betegsége! Refluxa is van.. Nagyon sajnállak de van módja a tüneteis kezelésének ami gyógyszeres. Ennek sajnos mellékhatásai lesznek pl ha férfi vagy erekciós problémák de arra is van gyógyszer szóval nyugi… Mentális segítségre is szorulsz kell egy jó pszihológus aki nem bagatelizállja el a pánik betegséget. Sok orvos csak le akar kezelni gyógyszerrel de az csak fél siket! Meg fogod tudni tanulni hogy mik a kiváltó okok egy-egy pánikromham elött. Mindenkinek más. Elötted áll egy út most amit ki jell járnod. Fontos hogy a pároddal megbeszèld a bajod ne titkold mert segítségre lesz szükséged tőle. Nagyon ilyesztő tud lenni egy tudatlan embernek ha egy fullos pánik rohamot lát először életében. Ami jó hír az az hogy mindez csak a fejedben van nincs semmi bajod, nem lesz szívinfarktusod, nem fogsz meghalni ha jön a pánik. Gyogyszer és pszihológus kombináció segíteni fog. Valamint amit a férjem megtanult pluszban az meditáció. Nagyon sokat segít neki ha érzi jön a pánik és kezelni tudja.
2023. aug. 19. 14:01
 2/10 anonim ***** válasza:
59%

Volt ilyen bajom, tudat alatt az agyad összeköti, vélhetőleg most az otthonoddal.

Nekem az segített, hogy másik városba költöztem, teljes környezetváltozástól jó lett.

2023. aug. 19. 14:02
 3/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Ugyanebben a helyzetben vagyok Én is. Ugyanilyen tünetekkel..

Már egyszer sikerült kijönnöm ebből, most újra visszatért ez az állapot.

Ha van kedved, írj rám privátban. Írok bővebben ha szeretnéd.

Kitartást.

2023. aug. 19. 14:16
 4/10 anonim ***** válasza:

BÁRMIT ki tud, ezt komolyan mondom.

Én gyász után roppantam meg, minden orvost végigjártam, megállapították semmi bajom nincs élettanilag, a psziché generál mindent.

2023. aug. 19. 14:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, lényegében egyértelmű, milyen irányban érdemes tovább menni, és szerintem az utolsó soraidból te is tudod...
2023. aug. 19. 14:53
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]

Az agy sok tünetet tud produkálni.

A fenti linken leírt tüneteken anno kb mind átestem.

2023. aug. 19. 15:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Akinek az a hobbija, hogy mindenkit lepontoz mentális egészség rovatban, annak üzenem, hogy változtasson a nyomorúságos életén, mert ha valakinek ez a szórakozása az már tényleg elég padló lehet.
2023. aug. 22. 11:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek!
2023. aug. 22. 12:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Én mindenkit felpontoztam. Nyilván magamat nem tudom.;D
2023. aug. 22. 12:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen értelmes válaszok születtek és 0-20% között vannak, nyilván valaki ezzel szórakozik több felhasználón, de megannyi kérdés alatt látom ezt, nem mondom, hogy felbosszantott, de keserű, hogy valakinek tényleg ennyire nyomorék legyen a lelkivilága, hogy ezzel tölti az idejét.
2023. aug. 22. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!